2024 Renault 5 Prototipi Görüntülendi: Karşımızda Ekonomik Bir Elektrikli Şehir Otomobili Var

Ototeknikveri     15 Eylül 2022 01:26

Renault, Paris Otomobil Fuarı'nda 5'in 50. yıl dönümünü "sportif ve sıra dışı" bir konseptle kutlamayı planlıyor, ancak şirket 2024'te yeniden doğması beklenen hatchback için prototipleri test etmeye başladı bile.

2024 Renault 5 Prototipi Görüntülendi: Karşımızda Ekonomik Bir Elektrikli Şehir Otomobili Var
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bir Clio gövdesiyle görüntülenen bu prototip, geniş bir iz bıraktığını ima eden belirgin çamurluk etekleri sayesinde hemen göze çarpıyor. Izgaraya bir şarj portunun yerleştirildiğini ve altında, pil takımını koruyan bir yapı olduğunu görebiliyoruz.

Otomobilin 2021'de tanıtılan Renault 5 konseptini yansıtması beklendiği için üretim modelinin hiç de böyle görünmeyeceğini söylemeye gerek yok. Sonuç olarak, keskin hatlar, nispeten düz bir çatı, minimalist camlı kısımlar ve retro esintili bir tasarım bekleyebiliriz.

Renault, 2021'de aşağıda resmedilen konsept modelle bize 5 EV'nin ilk tadımlığını verdi

Renault, yaklaşmakta olan üretim modeliyle ilgili bir dizi ayrıntıyı zaten açıkladı ve 134 hp (100 kW / 136 PS) elektrik motorunun yanı sıra diğer elektrikli modellerle paylaşılan bir dizi bileşen kullanması planlanıyor. Bu, maliyetleri düşürmeye yardımcı olacak ve şirket daha önce modelin, muhtemelen 5'in yerini alacağı Zoe'den yaklaşık %33 daha ucuz olacağını söylemişti.

Alpine ayrıca 5'in bir versiyonunu da alacak ve 215 hp (160 kW / 218 PS) üreten daha güçlü bir elektrik motoru kullanacak. Motor ön tekerleklere güç verecek ve modelin yaklaşık altı saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkmasını sağlayacak.

Son Güncelleme : 15 Eylül 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo