Ferrari'nin İlk Aile Arabası 715-HP V12 Purosangue Crossover

Ototeknikveri     15 Eylül 2022 08:03

2023 Ferrari Purosangue lüks crossover/SUV partisine geç kalmış olabilir, ancak Roma'dan ilham alan yakışıklı stili, önde V12'si ve 310 kmh azami hızı ile beklemeye değermiş gibi görünüyor.

Ferrari'nin İlk Aile Arabası 715-HP V12 Purosangue Crossover
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ferrari'nin, Aston Martin DBX, Lamborghini Urus, Bentley Bentayga ve Rolls Royce Cullinan'ın en pahalı versiyonlarıyla mücadele edecek bir otomobil olan ilk seri üretim dört kapılı modelini üretmesi 75 yıl aldı. Değişen pazar trendlerini benimsemede sadece McLaren daha yavaş oldu.

2023 Purosangue, bir aile için yeterli geniş alan, arkadan menteşeli arka kapılar, bagaj için pratik bir açılır kapak ve yıl boyunca kullanılabilecek şekilde dört tekerlekten çekiş özelliklerine sahip. SUV şeklinde arabalar üretmeyi seçen rakiplerinin aksine, Ferrari yerden mütevazı bir 1,589 mm yükseklikte duran bir crossover gövde stilini tercih etti. Bu, rakiplerine biraz boşluk bıraktığı anlamına gelebilir, ancak aynı zamanda daha şık bir stile ve daha düşük bir ağırlık merkezine (bir karbon çatı panelinin yardımıyla) olanak tanıyor, bu da kullanım avantajları sağlıyor.

4,973 mm alüminyum gövdenin dış tasarımı, büyük ölçüde Ferrari'nin zarif Roma coupe'sinden ilham alıyor. Sıkışmış bel, dörtlü egzoz borularını barındıran arka difüzör panelinin şekli ve ön ve arka ışık uygulamaları, iki kapılı otomobildeki tüm ??tasarım özelliklerini yansıtıyor ve Purosangue'a rakip otomobillerde bulunmayan zarif bir estetik kazandırıyor. Ayrıca onu Rolls Royce Cullinan dışındaki tüm rakiplerinden ayıran özelliği arkadan menteşeli kapıları, sıra dışı "yüzer" tekerlek davlumbazı kaplaması bize kemer uzantılarına yeni bir bakış açısı kazandırıyor ve hatta 22 inç ön ve 23 inç arka tekerlekler garip bir şekilde büyük görünmüyor.

V12 gücü

Ancak Purosangue'ın diğer lüks SUV'lere göre üstünlüğünü gerçekten kanıtlamaya çalıştığı yer, uzun kaputun altında. V6, V8 motorlar ve hibrit güç muhtemelen daha sonra gelecek, ancak lansman modeli, 715 hp (725 PS) ve 716 Nm tork geliştiren ve 8.250 rpm'ye dönen doğal emişli 6.5 litrelik bir V12'ye sahip. Bu, tıpkı Ferrari'nin GT otomobillerinde olduğu gibi arkaya monte edilen sekiz ileri çift debriyajlı şanzıman aracılığıyla dört tekerlekten çekiş sistemiyle eşleştirildi ve Purosangue'a etkileyici bir 49:51, ön: arka ağırlık dağılımı kazandırmaya yardımcı oldu.


Aston Martin'in DBX707'si güce (697 hp / 707 PS) yaklaşıyor, ancak V12'ye sahip değil. Yeni Lamborghini Urus Performante de öyle ve bu sadece 657 hp (666 PS) yapıyor. Bentley Bentagya bir W12 ile sunuluyor ancak yalnızca 626 hp (635 PS) toplayabiliyor ve bu kadar çevik olmayacak. Üçü de güçlerini sağlamak için gürültüyü ve tepkiyi azaltan turboşarjlara güveniyor.

Bununla birlikte, hem DBX hem de Urus, Purosangue'nin 3,3 saniyelik sıfır 100 km / s çıkış süresiyle eşleştiğini iddia ediyor ve Lambo'nun azami hızı 306 km / s olmasına rağmen, Aston Ferrari ile maksimum 310 km/sa hızında yarışabiliyor.

Bu, Ferrari'nin ilk dört tekerlekten çekişli arabası olmasa da, 20 yıl önce hayal bile edilemeyecek bir şey olan, yokuş iniş kontrolüne sahip ilk otomobil. Aynı zamanda aktif yuvarlanma kontrolüne sahip ilk Ferrari. Aktif viraj denge çubukları, büyük lüks otomobillerde yaygın hale geldi, ancak Ferrari, devrilme kontrolünü elektronik olarak kontrol edilen Multimatic spool valf amortisörleri kullanarak sağlıyor. Bu, engebeli zeminde aks artikülasyonuna yardımcı olurken, aynı zamanda yüksek hızlı sürüş için şasiyi sertleştirebilir. Ancak sürüş yüksekliğini yükseltemezler (7,2 inç / 183 mm olarak sabitlenmiş), bu da arazi kabiliyetini sınırlayacaktır.


Merkezi dokunmatik ekran yok

Purosangue, çok farklı bir Ferrari türü ve bize başka bir farklı iç tasarım kazandıran bir model. Porsche gibi diğer otomobil üreticileri arabalarına çok benzer gösterge panelleri verme eğilimindeyken, Ferrari arabadan arabaya değişiyor gibi görünüyor. Yani Purosangue dışarıdan belli belirsiz bir Roma gibi görünse de, içeride çok farklı, kabinin diğer tarafında yansıtılan 296 GTB'lik bir iç mekana benziyor. Büyük bir merkezi dokunmatik ekran yok, bunun yerine hem sürücü hem de yolcu kendi geniş ekranlarına sahip.

Ferrari, Purosangue için fiyatları açıklamadı, ancak muhtemelen 400.000 $ 'a yakın bir fiyata mal olacak ve bu da onu piyasadaki diğer süper araba SUV'lerin çoğundan önemli ölçüde daha pahalı hale getiriyor.

Son Güncelleme : 15 Eylül 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo