Uber, 2030'dan İtibaren Platformunda Yanmalı Motor ile Çalışan Arabalara İzin Vermeyecek

Ototeknikveri     21 Eylül 2022 01:40

Şirketin CEO'su Dara Khosrowshahi, sürücülerin elektrikli otomobilleri benimsemesini istediğinden, yanmalı motor ile çalışan Uber yolculukları için yolun sonu olabilir gibi görünüyor. Şirketin elektrik gücüne geçişi bir süredir gündemdeydi, ancak şimdi Khosrowshahi, platformdakilerin buna uyması için 2030'u bir son tarih olarak belirledi.

Uber, 2030'dan İtibaren Platformunda Yanmalı Motor ile Çalışan Arabalara İzin Vermeyecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

CBS News'e konuşan Khosrowshahi, şirketin ABD, Kanada ve Avrupa'da 2030'a kadar tamamen elektriğe geçme hedefi olduğunu söyledi. CEO, yanmalı motorlar ile çalışan araçlara platformda hala izin verilip verilmeyeceği sorulduğunda, “İşimizi yapıyorsak tamamen elektrikli olacağız” dedi.

 

Bu haftanın ilerleyen günlerinde şirket, sürücülerin yolculukları için pille çalışan bir araba seçmelerine izin veren bir seçeneği genişletecek. Uber'in Comfort Electric seçeneği olarak bilinen program, Kuzey Amerika'da 25 farklı şehir ve eyalette geçerli olacak.

 

Ancak, platformda tahmini bir milyon toplam sürücüden sadece 25.000'i elektrikli araç kullanıyorken, şirketin bu geçiş için yapması gereken çok şey var. Khosrowshahi'nin planının bir parçası, 2023 yılına kadar mevcut elektrikli otomobil miktarını ikiye katlarken, bir yanmalı motorlu araca kıyasla bir elektriklinin daha yüksek ilk satın alma maliyetlerini dengelemeye yardımcı olmak için 800 milyon dolar tahsis etmeyi içeriyor.

 

Uber, elektrikli araç sürücülerine yaptıkları her yolculuk için ekstra bir dolar öderken, şarj konusunda da indirim sağlıyor. Buna ek olarak, Uber, sürücülerin Tesla'ları haftalık veya aylık olarak kiralamasına izin vermek için Hertz ile ortaklık kurdu.

 

Hertz'in haftada 344 dolar olan Tesla Model 3 kiralamaları ucuz değil, ancak bu rakam aynı zamanda sigorta, temel bakım ve sınırsız kilometreyi de içeriyor. Geçişi yapan bir sürücü, yanmalı motor ile çalışan Toyota Camry'den geçiş yaptığından beri bahşişlerini iki katından fazla artırdığını fark etti.

Son Güncelleme : 21 Eylül 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo