2024 Volvo EX90 9 Kasım'da 'Firmanın Şimdiye Kadarki En Güvenli Modeli' Olarak Çıkacak

Ototeknikveri     21 Eylül 2022 07:54

Volvo'nun CEO'su Jim Rowan, İsveçli otomobil üreticisi tarafından yeni güvenlik çağı hakkında bir konuşma sırasında XC90'ın halefinin EX90 olarak adlandırılacağını doğruladı. Model 9 Kasım'da tamamen elektrikli bir aktarma organı, son teknoloji sensörler (kameralar, radarlar, LiDAR) ve standart olarak gelişmiş yazılımla tanıtılacak ve bu da onu şimdiye kadar üretilmiş en güvenli Volvo yapıyor.

2024 Volvo EX90 9 Kasım'da 'Firmanın Şimdiye Kadarki En Güvenli Modeli' Olarak Çıkacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

EX90, Volvo'nun yavaş yavaş şirketin diğer modellerinde yerini alacak yeni nesil güvenlik teknolojilerini tanıtacak. Otomobil üreticisine göre, sekiz kamera, beş radar, 16 ultrasonik sensör ve bir LiDAR sensörü dahil olmak üzere “piyasadaki en gelişmiş sensör setlerinden birini” sunacaklar.

 

EX90'ın çatısına monte edilecek olan LiDAR sensörü, aydınlatma koşullarından bağımsız olarak 250 m'ye kadar bir mesafeden yayaları algılayabiliyor. Volvo, gelecekteki modellerinde standart hale gelecek olan LiDAR'ın eklenmesinin ciddi kazaları yüzde 20'ye kadar azaltacağını ve genel çarpışmadan kaçınmayı yüzde 9'a kadar iyileştireceğini umuyor.

 

Yeni nesil dış sensörleri bir kenara bırakan EX90, yeni “Sürücü Anlayışı” sistemi sayesinde sürücüye de çok dikkat edecek. İki iç kamera ve kapasitif direksiyon simidi, direksiyon başında oturan kişinin dikkat dağınıklığı, stres, uyuşukluk veya sürüşü etkileyebilecek başka herhangi bir durum sinyali arayan kişinin bakış şekillerini ve direksiyon davranışını algılıyor. Böyle bir durumda sistem, durumun ciddiyetine göre ses seviyesini artıran bir uyarı sinyali çalmaya başlıyor. Sürücü tepki vermezse, sistem harekete geçerek dörtlü flaşörleri etkinleştiriyor ve aracı yol kenarında güvenli bir şekilde durduruyor.

 

Volvo bize henüz EX90 tasarımının herhangi bir ipucunu göstermemeyi seçti, ancak patent ofisinden sızdırılmış bir 3D modele dayanan özel sunum büyük olasılıkla SUV'nin yakın bir temsili. Volvo, 9 Kasım'da yapılması planlanan prömiyerden önce daha fazla ayrıntı açıklayacağından, önümüzdeki haftalarda EX90 hakkında daha fazla bilgi edinmeyi umuyoruz.

 

Not: Bu haber, Volvo'nun XC90 modelinin elektrikli halefini tasvir ettiğine inanılan resmi tasarım patentlerine dayanarak CarScoops'un sanatçısı Josh Byrnes tarafından yapılan bağımsız bir illüstrasyonu içeriyor. Çizim Volvo ile ilişkili değildir ya da Volvo tarafından onaylanmamıştır.

Son Güncelleme : 21 Eylül 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo