Volkswagen Çip Kıtlığının 2024 Yılına Kadar Sürmesini Bekliyor

Ototeknikveri     22 Eylül 2022 02:25

Volkswagen, yarı iletken sıkıntısının 2023'e kadar devam etmesini bekliyor ve son iki yılda yaşanan tedarik zinciri kesintilerinin “yeni normal” olacağını söylüyor.

Volkswagen Çip Kıtlığının 2024 Yılına Kadar Sürmesini Bekliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen'in satın alma başkanı Murat Aksel, geçtiğimiz günlerde Alman yayını Automobilwoche ile konuşurken, önde gelen çip üreticileriyle ilgili jeopolitik endişelerin yeni ve zorlu sorunlar yarattığına dikkat çekti.

 

Aksel, "Yeni jeopolitik meseleler gelişmeye devam ederse sorun daha da karmaşık ve zorlu hale gelecek. Yeni kapasite yatırımları şu anda yolda, ancak muhtemelen yarı iletkenlerde 2023'e kadar ve belki sonrası da dahil olmak üzere yapısal bir eksiklik olacaktır." dedi.

 

Şubat ayında Aksel, medyaya çip sıkıntısının bu yıl kendi kendine çözülebileceğini söylemişti ancak bakış açısı belli ki keskin şekilde değişmiş.

 

Alman otomobil üreticisi, yıl boyunca kıtlığın etkisini azaltmak için elinden geleni yapıyor. Fortune'un bildirdiğine göre, 2022'nin başlarında firma Wolfsburg tesisinde üretimi kesmek zorunda kaldı ve tedarik eksikliklerini tespit etmek için tasarlanmış bir erken uyarı sistemi tanıttı ve bu da yarı iletken çiplere150 teknik alternatif belirlemesine yardımcı oldu.

 

Ayrıca Volkswagen, önde gelen Güney Koreli üreticilerin yarı iletkenlerine olan bağımlılığını azaltmak için harekete geçti. Cariad yazılım bölümü, daha istikrarlı bir çip kaynağı oluşturmak için hem Avrupalı ??yarı iletken tedarikçisi STMicroelectronics hem de Tayvan'ın TSMC'si ile kısa süre önce bir anlaşma imzaladı.

 

Araştırmalar, otomobil üreticilerinin bu yıl çip kıtlığı nedeniyle 3.23 milyon aracı üretimden çekmek zorunda kaldığını ortaya koyuyor. Bu, 2021'de kaybedilen 10 milyondan fazla birimin ardından geliyor. Kuzey Amerika ve Avrupa, Kuzey Amerika'da 1.147.000 adet ve Avrupa'da 1.089.000 adet azalan üretim ile özellikle sert bir darbe aldı. Auto News haberlerine göre analistler, 2022'nin kıtlık nedeniyle 4.071.200 araç kaybıyla sona ermesini bekliyor.

 

Son Güncelleme : 22 Eylül 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo