Faraday Future FF 91 Artık Üretime Daha Yakın

Ototeknikveri     22 Eylül 2022 07:43

Faraday Future, crossover'ın 613 km'lik bir EPA menziline sahip olduğunu açıkladığı için, sık sık ertelenen FF 91 Futurist'in üretime biraz daha yaklaştığı anlaşılıyor.

Faraday Future FF 91 Artık Üretime Daha Yakın
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Şirket, bunun 400 km civarındaki önceki tahminlere göre "önemli bir artış" olduğunu belirtti. Ayrıca menzilin, 502 km'lik Cadillac Lyriq gibi diğer elektrikli crossover modelleri kolayca geride bıraktığını da belirtmekte fayda var. Hatta 560 km'ye kadar EPA derecesi taşıyan Tesla Model X'i bile geride bırakıyor.

 

91'in arka tork yönlendirme ve toplam 1.050 hp (783 kW / 1.065 PS) güç çıkışına sahip üç motorlu dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olması planlandığı için etkileyici rakamlar menzil ile bitmiyor. Şirket daha önce bunun crossover'ın sıfırdan 100'e 2.39 saniyede hızlanmasını sağlayacağını söylemişti.

 

Faraday Future CEO'su Carsten Breitfeld, EPA sertifikasının büyük bir adım olduğunu belirtti. Breitfeld, "613 km menzilimizin EPA tarafından onaylanması FF için gerçekten heyecan verici bir haber ve FF 91 hakkında bildiklerimizi doğruluyor: segment lideri FF 91 ilk üst seviye, yüksek performanslı, lüks, akıllı EV olacak ve hem sürücü hem de yolcu deneyimi için müşteri beklentilerini yeniden belirleyecek.” dedi.

 

FF 91, programın yıllarca gerisinde olsa da, şirket kısa süre önce California fabrikalarının tamamlanmak üzere olduğunu ve test ve doğrulama için üretim amaçlı araçlar inşa ettiğini söyledi. Bu sürecin dördüncü çeyrekte tamamlanması bekleniyor ve bu da otomobil üreticisinin yıl sonuna kadar perakende üretime ve teslimatlara başlamasını sağlayacak.

Son Güncelleme : 22 Eylül 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo