2024 Renault Scenic E-Tech, Pratiklik Tacını Geri Kazanmaya Geliyor

Ototeknikveri     25 Eylül 2022 06:55

SUV'lerin küresel hakimiyeti, kompakt MPV'leri pazardan neredeyse süpürdü, ancak yeni bir Scenic için umutlarımız azalırken, Renault bizi yanılttı.

2024 Renault Scenic E-Tech, Pratiklik Tacını Geri Kazanmaya Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçen baharda tanıtılan Scenic Vision Concept, 2024'te çıkacak bir üretim modelinin önizlemesi olarak bir zamanlar popüler olan modele yeni bir soluk getirdi. Bu nedenle, beşinci nesil Scenic hakkında sahip olduğumuz tüm bilgileri, muhtemelen gerçeğe çok yakın olan birkaç spekülatif yorumla birlikte topladık.

 

Fütüristik konsept, farklı bir stil yaklaşımıyla geleceğin yolunu gösteriyor. 1996'dan beri ilk kez Scenic, önceki modellerinin geleneksel MPV silüetini terk ederek uygun bir crossover duruş seçecek.

 

2022 Renault Vision Scenic Concept'in (yukarıda) stilinin yaklaşık yüzde 90'ı, dijital çizimde (aşağıda) gösterildiği gibi üretim modeline taşınacak.

 

Renault Tasarım Şefi Gilles Vidal, Vision Scenic Concept'in stilinin gelişeceğini, ancak yüzde 90'ının üretime hazır olduğunu açıkladı. Üretime geçmeyecek özellikler arasında büyük olasılıkla süslü LED grafikler, çerçevesiz pencereler ve arkadan menteşeli kapılar yer alıyor. Bilim kurgu görünümlü 21 inç jantlara gelince, Renault'nun tasarım departmanı cesaretini dördüncü nesil modele imza niteliğindeki 20 inçlik jantları 2016'da vererek kanıtladığı için bunlar gerçekleşebilir.

Özel çizimde de görebileceğiniz gibi, Scenic bir SUV gibi görünecek. Yumuşatılmış ayrıntılara rağmen, modelin birkaç öne çıkan özelliği koruması bekleniyor. Çift tonlu boya, LED farları birbirine bağlayan sahte ızgara, profilde belirgin yüzey, tampon girişinde modern bir desen ve tekerlek davlumbazlarının etrafındaki ince plastik kaplama, ince ama iddialı bir yol duruşu yaratıyor.

 

İçeride, "OpenR" dijital kokpitinin Megane E-Tech ve Austral ile paylaşılması bekleniyor. Seleflerinin mirasına sadık kalarak, yeni Scenic, çok sayıda saklama bölmesi, geniş bir kabin ve aile dostu özellikler ile pratikliğe yeniden odaklanacak. Ne yazık ki daha büyük aileler için, üç sıralı yedi koltuklu Grand Scenic başka bir nesil görecek kadar yaşayamayacak, ancak normal beş koltuklu Scenic, akıllı boyutlandırma sayesinde arka yolcular için cömert diz ve baş mesafesi sunacak.

Vision Scenic Concept, 215 hp (160 kW / 218 PS) üreten öne monte edilmiş bir elektrik motorunu, 21 hp (16 kW / 22 PS) üreten bir menzil genişletici hidrojen yakıt hücresini ve 40 kWh pili barındıran H2-Tech güç aktarma organını tanıttı. Pil, şarj ve yakıt ikmali arasında 800 km'ye kadar menzil sağlıyor. Renault yetkilileri, son modelin daha geleneksel bir elektrikli güç aktarma organına sahip olacağını kabul ederken, bu alışılmadık hibrit kurulum üretime hazır değil.

Bu, beşinci nesil Scenic'in Renault'nun büyüyen elektrikli otomobil serisinin bir üyesi olarak E-Tech ismini alacağı anlamına geliyor. Tahmin edilebileceği gibi, Megane E-Tech ve Nissan Ariya'nın temelini oluşturan CMF-EV mimarisine oturacak. Son haberlere göre, Scenic E-Tech, tek veya çift elektrikli motorlarla hem önden çekişli hem de dört çekişli formlarında gelecek. Kardeşlerine bakıldığında, sadece önden çekişli Renault Megane E-Tech, 60 kWh pil ile 215 hp'ye (160kW / 218 PS) kadar güç verirken, Nissan Ariya daha büyük 90 kWh pil ile 389 hp'ye (290 kW / 394 PS) kadar çıkıyor. Scenic serisinin bu modellerin her ikisinden de unsurları birleştirmesi bekleniyor.

 

Peki, Scenic E-Tech Renault Ürün Yelpazesinde Nereye Uyuyor?

Scenic E-Tech konseptin ayak izini koruyorsa, 4.490 mm (176.8 inç) uzunluğa sahip olacak. Bu rakam, onu 4.199 mm (165.3 inç) uzunluğundaki Megane E-Tech'in net bir şekilde üzerinde ve hibrit Austral'ın biraz altında konumlandırıyor. Ayrıca Megane'dan daha uzun olacak ve daha geniş bir iç mekana izin verecek.

Halihazırda piyasada sunulan rakip elektrikli modellere gelince, Scenic E-Tech, VW ID.4, Hyundai Ioniq 5 ve Kia EV6'nın karşısına çıkacak. Hepsinden daha kısa olmasına rağmen, adını ve tarihini haklı çıkararak segmentteki en aile odaklı ürünlerden biri olacak.

 

Renault Scenic E-Tech'in piyasaya sürülmesi 2024 için planlanıyor, bu da üretim versiyonunun kamufle edilmiş prototiplerinin gelecek yıl kadar erken gün ışığını görebileceği anlamına geliyor.

Not: Bu haber, Jean Francois Hubert/SB-Medien tarafından CarScoops için yaratılan, yakında çıkacak olan Renault Scenic'in Renault ile ilgili olmayan veya Renault tarafından onaylanmayan spekülatif yorumlarını içerir.

Son Güncelleme : 25 Eylül 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo