Bu 1972 Fiat 500 Jolly ile İçinizdeki Çocuğu Harekete Geçirin

Ototeknikveri     26 Eylül 2022 01:02

Klasik Fiat 500, yolda bulabileceğiniz en şirin ve oyuncak benzeri araçlardan biri, ancak onu da geride bırakacak bir versiyonu var. Ghia tarafından yaz tatiliniz için mükemmel bir yol arkadaşı olarak inşa edilen İtalyan şehir otomobilinin özel bir versiyonu olan Fiat 500 Jolly'den bahsediyoruz. Klasiğin bir yeniden yaratımı şu anda satışta ve olabildiğince sevimli görünüyor.

Bu 1972 Fiat 500 Jolly ile İçinizdeki Çocuğu Harekete Geçirin
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İngiltere'de DD Classics tarafından sunulan resimdeki model gerçek bir Jolly değil, alabileceğiniz en yakın model. İtalyan ustalar tarafından referans olarak gerçek bir Jolly ve temel olarak tamamen restore edilmiş bir Fiat 500 kullanılarak inşa edilmiş. Beyaz/mavi tavan, beyaz duvar lastikleri, krom vurgular ve açık renkli hasır ile birlikte pastel mavi dış cephe rengi bu araç için en uygun seçim.

500 Jolly, benzersiz stili sayesinde diğer tüm 500 modellerinden kolaylıkla ayırt edilebiliyor. Çatı ve yan kısımlar kesilmiş, yerine krom borular ve kumaş üst kısım kullanılmış. A sütunları bile kısa kesilmiş, açıkta kalan ön cam şık bir gözlük gibi görünüyor. 500 Jolly'den aldığınız açık hava hissi, küçük aracın kabini tamamen açıkta kaldığı için diğer dönüştürülebilir araçlarla karşılaştırılamaz.

İçeride, geleneksel araba koltuklarına hiç benzemeyen el yapımı hasır koltuklar öne çıkıyor. Kısa pantolon veya bikini giyen yolcuların tenlerine mutlaka damga vuracak olsa da ıslak mayo giyenler için uygun bir seçim. Bir başka harika özellik de, Akdeniz kırsalından esintiler gönderen ve potansiyel olarak şapkanıza uyan rattan paspaslar. Özellikle 500 Jolly, emniyet kemeri veya koltuk başlığı olmadan geliyor, çünkü güvenlik, 60'larda otomobil üreticileri için o kadar önemli değildi.

Güç, arkaya monte edilmiş hava soğutmalı çift silindirli 0,5 litrelik motordan geliyor ve dört vitesli düz şanzıman aracılığıyla arka aksa sadece 17 hp iletiliyor. Bu güç çıkışı pek kulağa hoş gelmiyor, ancak 500'ü neredeyse çıplak ellerinizle kaldırabilirsiniz, bu nedenle uygun bir hızda hareket etmek için fazla kuvvet gerekmez.

Jolly'nin Fiat 500 ve Fiat 600'ü temel alan farklı çeşitleri 1958 ve 1972 yılları arasında satıldı, toplamda yaklaşık 400-600 adet olduğuna inanılıyor ve bugün daha az sayıda var. Hagerty'ye göre, Jolly yavaş yavaş aranan bir klasik haline geldi ve değerinin son on yılda fırladığını gördü. Geçen yıl boyunca, otomobilin örnekleri 42.500 $ ile 145.600 $ arasında satıldı ve bu da küçük yazlık araçlara oldukça fazla talep olduğunu gösteriyor.

DD Classics, rekreasyon modelinin fiyatından bahsetmiyor ama kesinlikle güzel bir paraya mal olacak. Bu kadar küçük bir aracı halka açık yollarda kullanır mıydınız?

Son Güncelleme : 26 Eylül 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo