Ford'da Plaka ve Marka Logosundaki Kıtlık Teslimatları Geciktiriyor

Ototeknikveri     26 Eylül 2022 01:52

Otomotiv endüstrisi arz kıtlığı ile kuşatılmış durumda ve Ford'u tetikleyen en son üretim engeli ilk bakışta çok önemli değilse de önemli aksaklıklara neden oluyor. Ford, araçlarına yetecek kadar mavi oval yani kendi logosunu bulamıyor.

Ford'da Plaka ve Marka Logosundaki Kıtlık Teslimatları Geciktiriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

The Wall Street Journal'ın haberine göre Ford, belirli araçların teslimatını ertelemek zorunda kaldı çünkü üzerlerine takacak yeterli Ford rozetleri yoktu. Ayrıca, otomobil üreticisi, ürettiği tüm araçlara tedarik etmek için model adını belirten yeterli isim plakası da bulmakta zorlanıyor.

 

Konuya aşina olan ismi açıklanmayan kişiler yayına, kıtlığın otomobil üreticisinin F-Serisi araçlar gibi önemli, yüksek marjlı araçlarından bazılarını etkilediğini söyledi. Doğal olarak alternatif çözümler arandı, ancak bu beklenenden daha zor.

 

Ford yöneticilerinin, daha kalıcı olanlar elde edilene kadar 3D baskılı amblemleri geçici bir çözüm olarak test ettiği bildiriliyor. Sonunda bu da elendi çünkü sonucun müşterilere gönderilecek kadar yüksek kalitede olmadığını düşündüler.

 

Bir Ford sözcüsü, şirketin logo eksikliği nedeniyle elde tutulan tüm araçlara daha sonra logo takacağını söyledi. Şirket ayrıca mavi oval rozetli bazı ticari araçlar inşa ediyor ve gönderiyor.

Ford da dahil olmak üzere bir dizi otomobil üreticisine dış kaplama ve diğer parçalar sağlayan bir şirket olan Tribar Technologies, Inc., endüstriyel kimyasalları yerel bir kanalizasyon sistemine boşalttığı için Ağustos ayında üretimi durdurmak zorunda kaldı. Neyse ki, kimyasallar önemli çevresel hasara neden olmadan önce yakalandı, bu nedenle şirket şu anda tam kapasiteyle çalıştığını söyledi. Bununla birlikte, ne Ford ne de Tribar, logo sıkıntısının nedeninin bu olup olmadığını doğrulamadı.

 

Otomobil üreticisi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, bu çeyreğin sonunda envanterde yaklaşık 40.000 ila 45.000 araca sahip olmayı beklediğini ve bunun da parça bekledikleri için bayilere gönderilemediğini söyledi. Logoların ötesinde, otomobil üreticileri yarı iletken çipleri ve diğer önemli parçaları tedarik etmek için mücadele etmeye devam ediyor. Ne yazık ki, bu tedarik zinciri sorunlarının 2024'e kadar süreceği tahmin ediliyor.

Son Güncelleme : 26 Eylül 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo