Mercedes, Papenburg Test Pisti'ne 100 MW Rüzgar Santrali Kurmayı Planlıyor

Ototeknikveri     26 Eylül 2022 02:09

Mercedes, Almanya'nın kuzeyindeki Papenburg test pistinde, ülkedeki yıllık elektrik kullanımının yüzde 15'inden fazlasını karşılayacak 100 MW'lık bir rüzgar santrali kuracağını duyurdu.

Mercedes, Papenburg Test Pisti'ne 100 MW Rüzgar Santrali Kurmayı Planlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes'in üretim ve tedarik zinciri yönetimi başkanı Jorg Burz, “Kendi lokasyonlarımızda yenilenebilir enerjilerin hedeflenen genişlemesi, sürdürülebilirlik stratejimizin ayrılmaz bir parçası. Papenburg'da planlanan rüzgar santrali projesinin hayata geçmesiyle bu yönde önemli bir adım atıyoruz” dedi.

 

Çiftlik, on yılın ortasına kadar çift haneli sayıda rüzgar türbini kurmayı amaçlayan daha büyük bir planın parçası. Aynı zamanda Almanya'da karadaki rüzgar enerjisinin ve orada da yeşil enerji üretiminin genişlemesini desteklemek istiyor.

 

Şirket ayrıca, güç ihtiyaçlarını daha fazla karşılamak için sahaya güneş panelleri eklemeyi de araştırıyor. Eklemeler, Mercedes'in sürdürülebilirlik hedeflerinin bir parçası. Bu yıldan itibaren firmanın tesislerinde üretim CO2 nötr halde yapılıyor.

 

Şirket şimdi 2030 yılına kadar enerji ihtiyacının yüzde 70'inden fazlasını yenilenebilir kaynaklarla karşılama hedefini sürdürüyor. 2025 yılına kadar güneş panellerinin kullanımını genişletmek için yüz milyonlarca avro yatırım yapılacak.

 

Burz, “Almanya'da enerji geçişine ve karadaki rüzgar enerjisinin genişlemesine aktif bir katkıda bulunuyoruz. Tesislerimizin çatılarına büyük ölçekte fotovoltaik sistemler kurarak dış enerji ihtiyacımızı kademeli olarak azaltıyoruz.” diye konuştu.

 

Şirket şimdi yerel yetkililerle birlikte tamamlanacak bir ekolojik etki incelemesini tamamlayacak. 800 hektarlık alan, açıldığı 1998 yılından bu yana Mercedes'in Ar-Ge faaliyetlerinin önemli bir parçası oldu.

Son Güncelleme : 26 Eylül 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo