Volvo'dan Dünyanın İlk İç Radar Sistemi

Ototeknikveri     27 Eylül 2022 05:49

Volvo'nun dünyada bir ilk olan iç radar sistemi, kimsenin geride kalmamasını sağlamanıza yardımcı oluyor. Uyuyan bir çocuğun yumuşak, zar zor fark edilebilen nefes hareketlerini hayal edin.

Volvo'dan Dünyanın İlk İç Radar Sistemi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo mühendisleri tarafından geliştirilen yeni bir iç radar özelliği, uyuyan küçük bir çocuğunki gibi milimetre altı ölçekte en küçük hareketleri algılayacak kadar doğru ve hassas olacak şekilde tasarlanmış. Bagaj da dahil olmak üzere otomobilin tüm iç kısmını kaplayan bu özellik dünyada bir ilk.

 

Bugün tanıtılan ve yakında çıkacak Volvo EX90 tamamen elektrikli SUV'a dahil edilecek olan yeni radar sistemi, birçok aile için fazlasıyla gerçek olduğu kanıtlanmış korkunç bir trajedinin nedenini ele almaya yardımcı olmak için tasarlandı.

 

ABD hükümeti istatistikleri, 1998'den bu yana ABD'de 900'den fazla çocuğun sıcak arabalarda bırakıldıktan sonra öldüğünü gösteriyor. Üzücü bir şekilde, sıcak araba ölümlerinin çoğu, birisinin o sırada çocuğunun arabada olduğunu unuttuğu için meydana geliyor.

 

Volvo, yeni özellik için "Kimsenin geride kalmamasını veya unutulmamasını sağlamaya yardımcı olmak istiyoruz." diyor.

 

Yeni iç mekan radar sistemi ilk olarak 9 Kasım'da tanıtılacak olan Volvo EX90'da düzenlemelerin izin verdiği ölçüde standart olarak sunulacak. Bu özellik, gelecek diğer Volvo otomobil modellerine de dahil edilecek.

 

Sizi destekleyen teknoloji

Tavan konsoluna entegre sensörler, tavana monte okuma lambaları ve otomobilin bagajına sahip yeni sistem, otomobilin tüm iç kısmında milimetrenin altındaki hareketi algılayabilen ilk sistem.

 

Kabinin mümkün olduğunca herkesi kapsamak ve arabada bir çocuğun veya evcil hayvanın bırakılıp bırakılmadığını anlamak için, bagaj da dahil olmak üzere kabin boyunca önden arkaya radarlar yerleştirildi.

 

Yaralanma önleme konusunda kıdemli teknik uzman Lotta Jakobsson, “Kimse dikkati dağılmayı veya yorulmayı seçmez, ancak bunun olabileceğini biliyoruz. Hepimiz insanız ve dikkat dağılması hayatın bir gerçeği. En son teknolojinin yardımıyla, en iyi durumda olmadığınız zamanlarda sizi destekleyeceğiz ve aile üyelerinizi veya evcil hayvanlarınızı kazara geride bırakmaktan kaçınmanıza yardımcı olacağız." diye konuştu.

Yolcu Algılama

İhtiyacınız olduğunda sizi bilgilendirmek ve "hatırlatma yorgunluğunu" önlemeye yardımcı olmak için uzmanlar, arabada kalan aile üyelerinin olası varlığını bildirmek için en iyi zamanın arabayı kilitlemeye çalıştığınız zaman olduğunu belirledi.

 

Arabayı her kilitlemeye çalıştığınızda, iç radar sistemi devreye giriyor ve arabanızın kilitlenmesine izin vermeden önce arabanızda herhangi bir insan veya evcil hayvan olup olmadığını belirliyor.

 

İçeride bir aile üyesi veya evcil hayvan algılanırsa, aracın kilidi açık kalacak ve araç orta konsol ekranında kabinde yolcu olup olmadığını kontrol etmek için bir hatırlatıcı görüntüleyecek.

 

Kabinde insanlar veya hayvanlar algılanırsa, konforu artırmak için otomobilin iklim sistemi açık kalabilir. Bu ayrıca hipotermi veya sıcak çarpması riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

 

Lotta Jakobsson, "Güvenlikte her zaman lider olduk ve otomotiv güvenliğinde yeni standartlar belirleyerek hayatları korumaya devam etmek istiyoruz. Bu aynı zamanda sizi güvende hissettirmek ve size huzur vermek anlamına gelir. Bu tür bir duygusal güvenlik, hayattan sonuna kadar zevk almanıza yardımcı olurken, aynı zamanda trajedilerin olmasını önlemenize de yardımcı olur.” dedi.

 

Küçük boyut

İç radar sistemi, sistemin kullandığı 60GHz frekansının otomotiv kullanımı için onaylandığı tüm ülkelerde standart olarak gelecek. Volvo onay almak için sürekli olarak bireysel pazarlarla çalışıyor ve onaylar verildiğinde sistemi etkinleştirecek. İklim sistemi, yüksek voltajlı pilin yeterli şarjı olduğu sürece çalışmaya devam edecek.

Son Güncelleme : 27 Eylül 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo