Bugatti Neden SUV İnşa Etmemeye Karar Verdiğini Açıklıyor

Ototeknikveri     28 Eylül 2022 03:11

Fransız hiper otomobil üreticisi Bugatti, bir zamanlar ürün tekliflerini tamamen elektrikli bir SUV ile genişletmeyi planlamıştı. Bir haftadan biraz daha uzun bir süre önce, Matt Rimac'ın bir SUV'nin planlarda olmadığını açıkça belirttiğini söylemiştik. Şimdi, yeni bir haber, bu değişimin arkasındaki mantığa ışık tutuyor. Münhasırlık Bugatti için önemli bir marka vaadi ve yüksek hacimli bir modelle suları bulandırmak istemiyor.

Bugatti Neden SUV İnşa Etmemeye Karar Verdiğini Açıklıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk olarak Autocar'da Bugatti'nin tasarım direktörü Achim Anscheidt, seriyi bir SUV ile genişletme planına değindi. Anscheidt, "İkinci bir model serisinin ne olabileceği konusunda her zaman bir fikrimiz vardı. Ama sonra biz de bir noktada düşündük ki bu marka imajımızı ne pahasına bir kenara bırakacağız?” dedi.

 

Yüksek hacimli üretim Bugatti için hiçbir zaman önemli olmamıştı ve eğer bu yolda ilerleyecekse, amiral gemisi arabaları daha da ayrıcalıklı hale getirmesi gerekecekti. Anscheidt buna da değindi. “Biri [günlük/ikinci bir model ortaya çıkarsa], şirketin köklerini unutmamak veya daha özel bir şey [yaratmak] için bunu dengelemenin her zaman büyük bir hayranıyımdır. Bu, biraz daha fazla satış hacmini artırırsanız, diğer tarafta daha özel olmanız gerektiği anlamına gelir, bu nedenle bu, ana ürün olarak kalır ve bunu dengeler” dedi.

 

Yorumlar, şimdi Lamborghini'nin ikinci kez patronu olan eski Bugatti Başkanı Stephan Winkelmann tarafından yapılanlara doğrudan atıfta bulunuyor. Bugatti SUV'den bahsettiğinde, farklı bir şekle sahip farklı bir görev sunabileceğini ve "elektriklendirmenin doğru yaklaşım olacağını" söyledi.

 

Bu o zamanlar doğru olsa da, görünen o ki elektrikli otomobil üreticisi Rimac ile olan ortaklık, mümkün olan en özel hiper otomobiller dışında her şeyi inşa etme planını dondurdu.

 

Bu kesinlikle markanın "Özgün değilse, artık Bugatti değil" inancı içinde. Bir SUV ne kadar özel olursa olsun, onu diğerleriyle karşılaştırmamak zor olurdu. Tersine, Bugatti Mistral roadster gibi arabaların gerçekten doğrudan bir rakibi yok.

Son Güncelleme : 28 Eylül 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo