Audi'nin Elektrikli Serisinde Şehir Arabaları ve Avant Modelleri Bulunacak

Ototeknikveri     04 Ekim 2022 12:33

Audi, gelecekteki elektrikli araç yelpazesinde bulunacak bazı otomobiller hakkında bir ipucu verdi.

Audi'nin Elektrikli Serisinde Şehir Arabaları ve Avant Modelleri Bulunacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil üreticisi daha önce, 2033 yılına kadar içten yanmalı araçları tamamen ortadan kaldırmadan önce 2026'dan itibaren yeni tamamen elektrikli modeller piyasaya süreceğini doğrulamıştı. Bu plan, önümüzdeki yıllarda çok sayıda elektrikli otomobil piyasaya sürmesini sağlayacak.

 

Audi araştırma ve geliştirme patronu Oliver Huffmann, Top Gear ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda, markanın 2027 yılına kadar tüm çekirdek segmentlerinde elektrikli otomobillere sahip olacağını söyledi. Bu, benzer büyüklükteki crossover modeller ile birlikte A3, A4, A6, A7 ve A8 gibi elektrikli otomobillerin de olacağı anlamına geliyor.

 

Audi'nin planlanan elektrikli otomobillerinin çoğuyla ilgili ayrıntılar gizli kalırken, Top Gear Huffmann'a şirketin ürün yelpazesinin Avant'ı içermeye devam edip etmeyeceğini sordu. Huffmann, çok cesaret verici bir yanıt verdi:

"A6 e-tron konseptimize bakın. Yaklaşan KKD araçlarımız hakkında çok, çok net bir vizyon veriyor. Audi'nin Avant ve Avant'ın Audi'yi temsil ettiğini düşünüyorum. Ve aslında RS6 Avant, Kuzey Amerika'da da başarılı.”

 

Audi ayrıca, AI:ME konseptinin piyasaya sürülmesiyle daha önce bu fikirle oynayan elektrikli şehir otomobilleri fikrine açık görünüyor.

 

Ar-Ge patronu, "Şehir arabalarına net bir şekilde odaklanıyoruz. Kutunun dışında düşünüyoruz. Elektrik dünyasında küçük arabalara yüksek talep görüyoruz.” dedi.

 

Öte yandan, Audi'nin Project Artemis adını verdiği ve A8'in elektrik eşdeğeri olarak hizmet veren bir elektrikli model ile sonuçlanacak bir şey üzerinde çalıştığını biliyoruz. Elektrik çağında TT ve R8'in geleceğine gelince? Hoffmann bu sorulara karşı biraz çekingendi.

Yönetici, “TT büyük bir sürprizdi. En hızlı spor otomobil değil, şaşırtıcı ve benzersiz bir tasarım. R8 gerçek bir süper otomobil ama aynı zamanda bir sürprizdi. Dünyanın en büyük bölgelerine bakın, sizi gelecekte de şaşırtabiliriz.” diye konuştu.

Son Güncelleme : 04 Ekim 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo