Volkswagen Fren Sorunu Nedeniyle 663 Atlas ve Atlas Cross Sport SUV'yi Geri Çağırdı

Ototeknikveri     04 Ekim 2022 12:46

Volkswagen, fren sorunu nedeniyle ABD ve Kanada'da toplam 663 Atlas ve Atlas Cross Sport SUV'yi geri çağırmak zorunda kaldı.

Volkswagen Fren Sorunu Nedeniyle 663 Atlas ve Atlas Cross Sport SUV'yi Geri Çağırdı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sorun, bir Volkswagen araştırmasına göre dişli bağlantıda sızıntı yapabilen araçların fren hatları ile ilgili. Fabrikada bakımdan sonra doğru şekilde kurulmamış takım ekipmanlarından kaynaklanan arıza sadece 2023 model yılı araçları etkiliyor.

 

Özellikle ABD'de Volkswagen, 1 Eylül ile 15 Eylül 2022 arasında üretilen 326 Atlas'ı ve 2 Eylül ile 15 Eylül 2022 arasında üretilen 206 Atlas Cross Sports'u geri çağırıyor. Modellerin Kanada'daki üretim tarihleri ??belirtilmemiş, ancak 72 Atlas ve 59 Atlas Cross Sports bu geri çağırmaya dahil edildi.

 

Volkswagen sorunun farkına ilk olarak 14 Eylül 2022'de, fren hatlarında sızıntı olduğuna dair dahili bir rapor geldiğinde vardı. 19 Eylül'de yapılan bir analizin ardından şirket, satışı durdurma kararı aldı ve iki gün sonra konu VW'nin Ürün Güvenliği Komitesi'ne sunuldu ve bir geri çağırma başlatıldı.

 

Neyse ki, otomobil üreticisi, büyük ölçüde dahili olarak tanımlandığından, bu konuyla ilgili herhangi bir saha şikayeti veya yaralanması ile karşılaşmadı. Bu iyi bir haber çünkü sızdıran bir fren hattı önemli bir sorun olabilir.

 

Fren hatlarında bir sızıntı devam ederse, sıvı azalabilir ve frenler beklendiği kadar etkili çalışmayabilir. Araç sahipleri, fren pedalında uzun duruşa ve ön panelde düşük fren hidroliği uyarı ışığına dikkat etmeleri konusunda uyarılıyor.

 

Volkswagen, 2023 Atlas araçların sahipleri ile 23 Kasım'da iletişime geçmeyi planlıyor. Gerektiğinde fren hatlarının ücretsiz olarak değiştirileceği bayiye tekrar gelmeleri istenecek. Bu sorun çok çabuk fark edildiğinden, araç sahiplerinin onarım için ödeme yapmaları pek olası değil ve sorunu fark etselerdi garanti kapsamında olurdu, bu nedenle bir geri ödeme planı gerekli değil.

Son Güncelleme : 04 Ekim 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo