Toyota Crown Plug-in Hibrit Seçeneği Almaya Hazırlanıyor

Ototeknikveri     04 Ekim 2022 05:47

Toyota Crown, bu yılın başlarında iki hibrit motorla Amerika'ya döndü ve ufukta bir plug-in hibrit versiyonu görünüyor.

Toyota Crown Plug-in Hibrit Seçeneği Almaya Hazırlanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

MotorTrend'e göre, Toyota Başkanı Akio Toyoda, geçen hafta Las Vegas'ta bir bayi toplantısında haberi açıkladı. Bu noktada model hakkında çok az şey biliniyor, ancak Prius plug-in hybrid gibi Prime takma adını benimsemesi bekleniyor.

 

Crown standart olarak 2.5 litrelik dört silindirli bir motor, iki elektrik motoru, elektronik olarak kontrol edilen sürekli değişken şanzıman ve yeni geliştirilmiş yüksek çıkışlı çift kutuplu nikel metal hidrit pilden oluşan bir hibrit güç aktarma organı ile geliyor. Toyota performans özelliklerini açıklamadı, ancak Japon versiyonu 231 hp (172 kW / 234 PS) toplam çıkışa sahip.

 

Daha fazla güç arayan alıcılar, tamamen yeni bir Hybrid Max güç aktarma organına sahip Crown Platinum'a geçebilir. Turboşarjlı 2,4 litrelik dört silindirli bir motora, tork üretimini en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olan bir ön elektrik motoruna, bir arka eAks'a ve hidrolik çok plakalı ıslak çalıştırma debriyajına sahip altı vitesli otomatik şanzımanla geliyor. Bu kurulum, modele 340 hp (254 kW / 345 PS) güç çıkışı ve 5,9 saniyelik bir sıfırdan 100 km/s hıza çıkış zamanı verecek.

 

Plug-in hibrit Crown muhtemelen Crown versiyonları içinde en güçlüsü olacak ve modelin Hybrid Max tabanlı bir güç aktarma organı kullanması mümkün. Önümüzdeki haftalarda potansiyel olarak daha fazla ayrıntı öğrenebiliriz.

Son Güncelleme : 04 Ekim 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo