2024 Citroen C3: Yarı Kompakt, Uygun Fiyata Odaklanmış Küçük Bir Crossover'a Dönüşüyor

Ototeknikveri     10 Ekim 2022 02:59

Citroen bir dönüşüm sürecinden geçiyor ve gelecek dördüncü nesil C3 muhtemelen yeni çağa öncülük edecek.

2024 Citroen C3: Yarı Kompakt, Uygun Fiyata Odaklanmış Küçük Bir Crossover'a Dönüşüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Citroen bir dönüşüm sürecinden geçiyor ve gelecek dördüncü nesil C3 muhtemelen yeni çağa öncülük edecek. Fransız süpermininin, geçen yıl gelişmekte olan pazarlar için tanıtılan "Yeni C3"e benzer bir crossover muamelesi gördüğü söyleniyor, ancak Avrupa modeli, Oli konseptinden esinlenerek revize edilmiş bir stil alabilir. Ayrıca Citroen'in yeni amblemini içeren ilk üretim modeli olması bekleniyor.

 

Mevcut üçüncü nesil C3, 2016'dan beri piyasada ve 2020'de makyajlanmasına rağmen büyük ölçüde değişmeden kaldı, Citroen'in tamamen yeni bir nesli ortaya çıkarma zamanı geldi. Fransız yayını L'Argus tarafından bildirildiği üzere, C3, Yeni C3 ile ortak özellikleri paylaşacak, ancak Avrupa demografisi ve düzenlemelerinin ihtiyaçlarına daha uygun olacak şekilde revize edilmiş bir şekilde gelecek.


Şu anda Latin Amerika ve Hindistan'da satışta olan Citroen New C3 (yukarıda), Avrupa'nın yaklaşan dördüncü nesil C3'ünün (aşağıda) Oli konseptinden gelen stil ipuçlarını entegre ettiği spekülatif bir sunumuyla karşılaştırıldığında.

 

Özel sunumumuzda, Yeni C3'ün ana gövdesini, sağlam tampon, LED farlar, fütüristik çelik/alüminyum jantlar, düzleştirilmiş tekerlek ağrıları ve yeni tip hava tamponları dahil olmak üzere Oli konsepti tarafından yakın zamanda tanıtılan stil ipuçlarıyla birleştirdik. Sonuç, Citroen'in yeni logosunu gururla taşıyan ve tüm serinin imza unsuru olan krom çubukları kaybeden modern bir crossover. Aynı zamanda, Yeni C3 ile çok sayıda paylaşılan gövde paneli ve bileşeni, üretim maliyetlerini düşürmeye yardımcı olabilir ve rakip tekliflerden daha uygun fiyatlara katkıda bulunabilir.

 

Artık her ikisi de SUV duruşuna geçeceği için C3'ün C3 Aircross ile ilgisi ne olacak diye merak edenler için asıl farklılaşma noktası ayak izi olacak. Yeni nesil C3 Aircross'un 4,3 metre'ye yaklaşması beklenirken, C3 4.0 metre seviyesinin altında kalacak şekilde ayarlandı. Aralarındaki fiyat farkıyla birlikte bu boyut farkı, küçük segmentte bir arada bulunmalarını haklı çıkarmak için fazlasıyla yeterli.


Kabinin içinde C3, Oli konseptinin fütürist görünümüne veya fantezi geri dönüştürülmüş ve geri dönüştürülebilir malzemelerine sahip olmayacak, ancak bazı özellikleri içerecek. Citroen, Dacia'nın medya ve navigasyon için kullanıcının akıllı telefonunundan faydalanma örneğini takip edecek ve pahalı ve genellikle gecikmeli bilgi-eğlence dokunmatik ekranlarının yerini alacak. Bu çözüm, üretici için açıkça daha ucuz, ancak cihazlarımız arabalardan daha sık yükseltildiği için işlevselliği de artırabilir. Konseptin klasik ses sistemi yerine çıkarılabilir Bluetooth hoparlörleri gibi özellikleri de görebiliriz.

Citroen, C4 Cactus'ün kapaksız panoramik sunroof ve sabit arka camları gibi alışılmamış özellikleriyle tanınıyor, bu nedenle bu maliyet düşürücü tuhaflığın bir kısmının C3'e girmesine şaşırmayacağız. Ayrıca marka, C1'in ölümünden sonra C3 olan serisinin en küçük ve daha uygun fiyatlı üyesinde bile "Gelişmiş Konfor" felsefesine sadık kalacak (daha da küçük olan Ami gerçek bir araba değil, ağır bir dört tekerlekli bisiklet).

 

Yeni Destekler ve Tamamen Elektrikli Bir Model

Yeni C3 nihayet Peugeot 208 ve Opel Corsa süper miniler, Stellantis portföyünden bir dizi B-SUV ve ayrıca Citroen'in kendi C4 ve C4 X'ini destekleyen CMP mimarisine geçecek. Akıllı maliyet düşürücü çözümlerin yanı sıra daha yeni modüler platform, VW Polo ve Seat Ibiza'ya karşı Skoda Fabia'ya benzer şekilde C3'ün kardeşlerinden daha uygun fiyatlı olmasını sağlayacak. Ne de olsa Citroen, Fiat ile birlikte Skoda ve Dacia'ya rakip olacak şekilde Stellantis'in bütçe markası haline gelecek.

Citroen Avrupa'nın başkanı Arnaud Ribault, kısa süre önce elektrifikasyonun artan hammadde maliyetleriyle birlikte tüm otomobil üreticileri için uygun fiyatlı araçlar için "gerçek bir tehdit" oluşturduğunu belirtti. Ancak Citroën Pazarlama ve İletişim Direktörü Laurent Barria, Autocar'a yeni C3'ün EV formunda satışa sunulacağını doğruladı.

 

Model, e-CMP platformunu kullanacak ancak güncellenmiş Peugeot e-208 ve kardeş SUV ordusundan en son elektrik motorlarını ve pil teknolojisini almak yerine, maliyetleri düşürmeyi amaçlayan Citroen'e özgü donanıma sahip olacak. Fransa'dan gelen en son haberler, C3'ün Çin kaynaklı, 80 hp (60 kW / 82 PS) ve 107 hp (80 kW / 109 hp) çıkışlı, mevcut serinin benzinli motorlarına neredeyse uyan elektrik motorları kullanacağını gösteriyor. Pillere gelince, 40 kWh ve 50 kWh olacak şekilde, 300 km menzil ve hızlı şarj desteğiyle Çinli Svolt firmasından temin edilebilirler.

 

Yeni süper mini modelin gelecek yıl çıkması bekleniyor.

 

Not: Bu haber, Thanos Pappas tarafından CarScoops için yaratılan Citroen C3'ün Citroen ile ilgisi olmayan spekülatif çizimlerini içerir.

Son Güncelleme : 10 Ekim 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo