Çoğu Tüketicinin Kendi Kendini Süren Arabalar Konusunda Hala Kafası Karışık

Ototeknikveri     10 Ekim 2022 07:15

Yeni bir araştırma, tüketicilerin sürücüsüz araçlar hakkında çok az bilgiye sahip olduğunu ve çoğunun otonom otomobillerin gerçeğe dönüşmesine hazır olmadığını ortaya koydu.

Çoğu Tüketicinin Kendi Kendini Süren Arabalar Konusunda Hala Kafası Karışık
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

J.D. Power'ın 2022 ABD Mobilite Güven Endeksi (MCI) Araştırması, tüketicilerin yüzde 65'inin tam otomatik, kendi kendini süren araçları doğru bir şekilde tanımlayamadığını ve yüzde 56'sının mevcut sürücü destek teknolojilerini kendi kendine sürüş sistemleri olarak sınıflandırdığını ortaya koydu.

 

J.D. Power, Partners for Automated Vehicle Education (PAVE) ve MIT Advanced Vehicle Technology (AVT) Konsorsiyumu tarafından yürütülen araştırma, tüketicilerin hepsinin 2. ve 3. Seviye yardım teknolojilerini tanımlarken destekli sürüş, sürücü yardımı ve yarı otonom terimlerini kullandıklarını buldu.

 

J.D. Power'da otomatik kıyaslama ve mobilite geliştirme kıdemli yöneticisi Lisa Boor, "Mesajımız tutarlı kaldı. Endüstri paydaşları açık ve tutarlı mesajlaşma sağlamak için birlikte çalışmalı ve tüketiciye yönelik terminolojinin kullanımı bunun bir parçasıdır. Hangi kelimelerin ve ifadelerin tüketicilerde yankı uyandırdığını anlamak, yanlış anlamaların yönetilmesine yardımcı olabilir ve ortak bir hedef olan tüketicinin AV'leri daha iyi anlamasını sağlayabilir." diye konuştu.

 

Tüketicilerin sürücüsüz araçlara hazır olma durumu, 2021'e göre üç puanlık bir düşüşü temsil eden 100 puanlık bir ölçekte 39 olarak derecelendirildi. Çalışma, tüketicilerin tam otomatik, kendi kendini süren bir araç kullanma ya da bu tipte bir toplu taşıma kullanmaya güveninin düşük olduğunu ortaya koydu. Ayrıca, ankete katılanların yüzde 55'i, otonom bir aracı güvenli bir şekilde kullanmak için eğitimi tamamlamaya istekli olacaklarını söyledi. Otonom araçlar hakkında "çok şey" bildiklerini söyleyenlerin yüzde 87'si, onları çalıştırmak için eğitimi tamamlamaya istekli olacaklarını söyledi.

 

Araştırmaya katılanların yüzde 26'sı aktif sürüş yardımı özelliklerini kullandığını ve bunların yüzde 41'i mevcut sistemlerin en rahat kullandıkları otomasyon seviyesi olduğunu söyledi.

 

PAVE yönetici direktörü Tara Andringa, “AV teknolojisi, yollarımızı daha güvenli hale getirmek, ulaşım eşitliğini geliştirmek ve daha fazla insana daha fazla ulaşım seçeneği sağlamak için büyük bir potansiyel sunuyor” dedi. Andringa sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak tüketiciler teknolojiyi anlamadıkça ve onu güvenli bir şekilde nasıl kullanacaklarını bilmedikçe bu potansiyeli fark edemeyiz. Bu sonuçlar, tüketicilerin teknolojiyi anlamalarına yardımcı olma çabalarımızı iki katına çıkarmamız ve bu yeni özellikleri açıklamak için halka açık, anlaşılır bir dil vermemiz gerektiğini gösteriyor.”

Son Güncelleme : 10 Ekim 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo