VW Golf, Standart Orta Hava Yastığı Kazandı, Euro NCAP Testinde Üstün Geldi

Ototeknikveri     16 Ekim 2022 01:45

VW Golf VIII, o dönemde Euro NCAP'ten beş yıldızlı bir güvenlik derecesi alarak 2019'da tanıtıldı. Bu derecelendirme üç yıla kadar geçerliyken, VW popüler hatchback'inin güvenliğini bir orta hava yastığı ekleyerek güncellemeye karar verdi ve daha sıkı 2022 protokolleri kapsamında yeni bir Euro NCAP testinde üstün olmasına olanak tanıdı.

VW Golf, Standart Orta Hava Yastığı Kazandı, Euro NCAP Testinde Üstün Geldi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Golf serisinin tamamı artık sürücü ve ön yolcu arasında bulunan ve yandan çarpışma durumunda onları koruyan bir orta hava yastığı ile standart olarak geliyor. Bu tip hava yastıkları modern araçlarda daha yaygın hale gelmeye başladı. Golf'ün ön sırası ayrıca ek bir kucak kemeri gergisinden yararlanıyor.

 

Golf, üç yıl önce test edilmiş olmasına rağmen, Euro NCAP prosedürüne dahil edilen 14 yeni testten geçti, böylece toplam 21 teste girmiş oldu. Güvenlik güncellemeleri, yetişkin yolcu korumasında yüzde 88, çocuk yolcu korumasında yüzde 87, savunmasız yol kullanıcıları korumasında yüzde 74 ve güvenlik yardımı konusunda yüzde 79 gibi yüksek bireysel puanlarla sonuçlandı.

 

ADAS'tan bahsetmişken, bu günlerde yaygın hale gelen otonom acil frenlemenin (AEB) yanı sıra, Golf'teki diğer standart özellikler arasında Sürücü Dikkati uyarısı ve dönerken karşıdan gelen araç frenleme işlevi yer alıyor. Yine de, Alman hatchback'in daha yüksek özellikli donanımları, Adaptif Hız Kontrolü, Şerit Yardımı, Aktif Kör Nokta Monitörü, Arka Trafik Uyarısı vb. dahil olmak üzere daha geniş ve daha sofistike bir ADAS paketi ile donatılmış.

 

İlginç bir şekilde, otomobil üreticisi güvenlik güncellemelerini uygulamak için yaklaşan makyajı beklemedi, ancak bunları mevcut modele ekledi. Yukarıda belirtilen sonuçlara bakılırsa, 2024 Golf'ün de beş yıldızlı bir kazanan olması gerekiyor. Euro NCAP'in VW Golf ile ilgili resmi videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Son Güncelleme : 16 Ekim 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo