Renault, Kore'de Üretilecek Volvo-Geely Tabanlı Hibrit SUV'den Teaser Yayınladı

Ototeknikveri     16 Ekim 2022 02:14

Otomobil üreticisinin Geely ile ortaklığından doğan ilk Renault modelinden, 2024'teki lansmanı öncesinde teaser yayınlandı.

Renault, Kore'de Üretilecek Volvo-Geely Tabanlı Hibrit SUV'den Teaser Yayınladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault Korea Motors (RKM) araca hayat vererek yerel ve denizaşırı pazarlarda satılmak üzere Kore'de inşa edecek. Volvo XC40 ve Lynk & Co 01 gibi araçları destekleyen Volvo'nun Kompakt Modüler Mimari platformunu temel alacağı için diğer tüm Renault modellerinden benzersiz olacak.

 

SUV ile ilgili sınırlı detaylar açıklanmış olsa da verimli bir hibrit güç aktarma organına sahip olacağını ve pazarın D-segmentinde rekabet edeceğini biliyoruz.

 

Otomobil üreticisi bir basın açıklamasında, "Bu araç aynı zamanda RKM'nin yeni ve çok umut verici hibrit platformdan yararlanma yeteneğini de gösteriyor. Yolcularını, teknoloji ve yeniliğin mobilite ile dijital yaşamı birbirine bağlayacağı ve müşterilerimize özenli hizmetler sunacağı bir geleceğe götürecek.” dedi.

 

Aracın bir teaser'ı, şık bir coupe SUV şeklini alacağını gösteriyor. Görünen önemli ayrıntılar arasında ince farlar, kaputta ve ön çeyrek panellerde belirgin kırışıklıklar, şık bir tavan çizgisi, yüksek bir bagaj kapısı ve tavana monte ince bir spoyler yer alıyor.

 

Renault, önümüzdeki altı yıl içinde Güney Kore'ye 900 milyon Euro'dan (873 milyon $) fazla yatırım yapacak ve CEO Luca de Meo, ülkenin önümüzdeki yıllarda onun için önemli bir üretim üssü olarak hizmet edeceğini belirtti.

 

De Meo, "Kore, ürünlerimizi ihraç etmek için çok iyi bir platform. Kore pek çok ülke ile serbest ticaret anlaşmaları imzaladı ve araç üretme ve ihraç etme konusunda köprübaşı rolüne sahip." diye konuştu.

 

Renault'nun Geely ile ortaklığı, otomobil üreticilerinin Çin'de olduğu kadar eski Busan fabrikasında da birlikte çalışmasını sağlayacak. Geely'nin de Renault'nun içten yanmalı motor operasyonlarının planlı yan ürününde pay alabileceği bildiriliyor.

Son Güncelleme : 16 Ekim 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo