Avrupa'da Otomobil Üretimi Enerji Krizi Nedeniyle Düşebilir

Ototeknikveri     16 Ekim 2022 03:50

Avrupa'da otomobil üretimi, devam eden enerji krizi nedeniyle her üç aylık dönemde 1 milyon adetten fazla düşebilir.

Avrupa'da Otomobil Üretimi Enerji Krizi Nedeniyle Düşebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

S&P Global Mobility, üretimin bu yılın sonundan başlayarak düşmeye başlayıp düşüşün 2023'e kadar devam edebileceğine inanıyor. Analistler, parça kıtlığının ve tedarik darboğazlarının Kasım ayından 2023 baharına kadar otomobil üreticilerine en fazla sıkıntı vereceğini ve kış aylarında enerji kesilirse işlerin daha da kötüleşebileceğini belirtiyor.

 

Avrupa'daki hükümetler enerji krizinin etkisini en aza indirmeye çalışırken, alınan önlemler otomotiv endüstrisini üretim durmalarından korumak için yeterli olmayabilir. S&P Global Mobility, tam zamanında tedarik modellerinin sorunlarla karşılaşabileceğini ve fabrikaların "tek parça kıtlığı nedeniyle tamamlanmış araçların sevkiyatını" durdurmak zorunda kalabileceğini söylüyor.

 

Tahminler, Avrupa otomobil fabrikalarının her çeyrekte 4 milyon ila 4,5 milyon araç üretebileceğini belirtmişti, ancak enerji kısıtlamaları uygulanırsa, bu çeyrekte 2,8 milyona düşebilir ve bu da yıllık 4,8 milyon ila 6,8 milyon arasında bir kayıpla sonuçlanabilir.

 

Analist Edwin Pope Auto News'e verdiği demeçte, "Otomotiv tedarik zinciri üzerindeki baskı, özellikle araç üretiminden yukarı doğru hareket edildiğinde yoğun olacaktır" dedi.

 

S&P Global Mobility'nin tahmini, Avrupa'daki 11 büyük otomobil üretim merkezini analiz ederek, bu merkezleri önümüzdeki kış enerji sorunlarına dayanacak en iyi konumlara göre sıraladı. Raporda, Çek Cumhuriyeti ve Almanya'nın, özellikle Almanya'nın, gazdan elde edilen elektriğe olan düşük bağımlılığı ve mevcut gaz depolama seviyeleri nedeniyle iyi konumlandığı belirtiliyor.

 

İspanya, İtalya ve Belçika'da işler o kadar da güzel değil, üçü de enerjide kendi kendine yeterlilik konusunda zayıf puanlar alacak.

Son Güncelleme : 16 Ekim 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo