2024 Mercedes-AMG EQE SUV 687 HP'ye Kadar Güç Sağlıyor

Ototeknikveri     18 Ekim 2022 05:16

SUV'larınızı hızlı ve elektrikli seviyorsanız, size iyi bir haberimiz var: Yeni EQE SUV'nin tanıtımıyla birlikte EV'nin iki Mercedes-AMG versiyonu geliyor. 43 ve 53 çeşitleriyle sunulan EQE SUV, AMG versiyonuna sahip ilk tamamen elektrikli SUV.

2024 Mercedes-AMG EQE SUV 687 HP'ye Kadar Güç Sağlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ama bu zaten hızlı bir Mercedes'in sadece süslenmiş bir versiyonu mu? Sonuçta, EQE 500 4Matic zaten 300 kW (396 hp) ve 858 Nm torka sahip.

 

İlk andan itibaren Mercedes-AMG EQE 43 4Matic SUV, 350 kW (476 hp) toplam güç çıkışıyla çıtayı yükseltiyor - EQE SUV 500'e göre 50 kW'lık bir artış. Tork, 858 Nm ile aynı kalıyor. Model, sıfırdan 100 km/sa hıza 4,3 saniyede çıkıyor ve azami hızı 210 km/sa.

 

Bununla birlikte, EQE 53 4Matic+ SUV, daha yüksek akımlar ve uyarlanmış invertörler içeren AMG'ye özgü motorlarla, AMG'ye özgü soğutma elemanları ve ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli olan bir şanzıman yağı ısı eşanjörü ile, gerçekten çıtayı yükseltiyor. Sonuç, dört tekerleğe de gönderilen 460 kW (626 hp), 950 Nm tork ve 220 km/sa azami hız.

 

Ama orada bitmiyor. Daha da fazla kalkış gücü ve hareket istiyorsanız, EQE 53 SUV'yi AMG Dynamic Plus Paketi ile alabilirsiniz. Bu versiyon size, “Yarış Başlatma” ve “Yükseltme” (Boost) özelliklerinin kilidini açıyor. Pilin sıcaklığına ve şarj durumuna bağlı olarak, Yarış Başlatma ve Hızlandırma modları, gücü 505 kW (687 hp) ve 1000 Nm torka yükseltiyor. Ayrıca sıfırdan 100 km/sa hıza çıkış süresini 3,5 saniyeye düşürüyor ve azami hızı 240 km/sa değerine yükseltiyor.

 

Bu rakamlar, üç motorlu Tesla Model X Plaid'de sunulanlardan hala düşük, bu otomobilin en yüksek gücü 1020 hp ve 260 km/sa maksimum hıza sahip. Bununla birlikte, daha karşılaştırılabilir bir model olan BMW iX M60'a bakabiliriz. İki elektrikli motora sahip iX M60, 455 kW (610 hp) güç çıkışı, 1.100 Nm tork ve 3,6 saniyelik 0-100 km/sa çıkış hızına sahip.

Dış ve İç Giydirme

EQE SUV'nin AMG versiyonu, parlak ön paneli dikey krom çıtalara sahip sahte bir ızgarayla değiştiriyor. AMG modelleri, genellikle kaputta görünen Mercedes yıldızını kaybediyor ve bunun yerine yeni bir AMG amblemi benimsiyor. Alt ekstremiteler parlak siyah olarak işlenirken, daha fazla krom ve gövde renginde boyalı parçalar var.

 

İç kısımda mikrofiber serpiştirilmiş suni deri standart, ancak Nappa deri isteğe bağlı. Ayrıca, düz tabanlı, vites geçiş küreklerine ve çok sayıda düğme, anahtar ve ekrana sahip oldukça karışık görünen bir AMG Performance direksiyon simidi var. Karbon kaplama, Hyperscreen'de olduğu gibi isteğe bağlı.

 

2,6 tonluk elektrikli bir SUV'nin mükemmel bir pist otomobili yapacağını düşünenler için, AMG Track Pace seçeneği MBUX arayüzünün tur sürelerinin kaydını tutmasını sağlayarak daha hızlı veya daha yavaş olmanıza bağlı olarak deltalar arasındaki farkı size yeşil veya kırmızı olarak gösteriyor.

 

AMG Sihri Her Yerde

Tabii ki, yalnızca güç çıkışı artırılsaydı AMG olmazdı. EQE SUV'nin hem 43 hem de 53 versiyonları standart olarak dört tekerlekten çekiş ve arka tekerlekten çekiş özelliğine sahip. Modeller, hem EQS AMG hem de AMG GT Dört Kapılı Coupe'de bulunan Adaptif Sönümleme Sistemine sahip AMG Ride Control+ havalı süspansiyonla geliyor.

 

21 inç jantlar, 275 kesitli Michelin Pilot Sport EV MO1 lastiklerle standart, 20 ve 22 inç jantlar ise isteğe bağlı. Bu arada, 2600 kg ağırlığındaki EQE SUV'nin tamamını durdurmak için önde altı pistonlu fren kaliperleri ve 415×33 mm fren diskleri ve arkada tek pistonlu fren kaliperleri ve 378×22 mm fren diskleri bulunuyor. AMG tarafından ayarlanmış elektromekanik bir "iBooster" fren güçlendirici varken seramik frenler isteğe bağlı.

 

AMG Aktif Sürüş Kontrolü (yukarıda bahsedilen AMG Ride Control+ ile karıştırılmamalı) EQE 53 SUV'ye özel. Rollbarları bağlamak ve ayırmak için bir elektromekanik aktüatör kullanılıyor. Engebeli yollarda, denge çubukları ayrılarak daha fazla tekerlek mafsalı sağlıyor. Hareketli sürüşler sırasında sistem, gövde yalpasını azaltmak için viraj denge çubuklarının iki yarısını birlikte büküyor.

 

Yapay motor seslerini dış dünyaya ileten bir “AMG Sound Experience”ın dahil edilmesi belki de daha az çekici. "Otantik" AMG sesleri, "Dengeli", "Spor" ve "Güçlü" seçenekleriyle kabinden değiştirilebiliyor. Ses deneyimleri, aracı kilitlerken ve açarken çıkan sesler ve gösterge tıklamaları gibi değişen şeylere kadar uzanıyor. Neyse ki, yayaları veya kendinizi bu tür sahte seslere maruz bırakmamayı tercih ederseniz, hem iç hem de dış mekanlar için kapatılabiliyorlar.

 

Pil ve Menzil

EQE'nin AMG versiyonları, EQE SUV ve EQE Sedan'da bulunanla aynı 90,6 kWh pili kullanıyor. EQE 43 SUV için tahmini menzil 431–488 km arasında ve EQE 500'ün tahminlerine göre yaklaşık yüzde 6'lık bir düşüş söz konusu.

 

Öte yandan EQE 53 SUV, WLTP menzil tahmininin 375–470 km'ye düşmesiyle bazılarında hayal kırıklığı yaratabilir.

 

 

Son Güncelleme : 18 Ekim 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo