Renault 4Ever Trophy Concept, Sağlam Görünümlü Retro Havalı Elektrikli B-SUV'u Önizliyor

Ototeknikveri     20 Ekim 2022 07:24

Bu haberi, Renault 4EVER Trophy Concept'in 17-23 Ekim 2022 tarihleri ??arasında düzenlenen Paris Otomobil Fuarı'ndaki dünya prömiyerinden canlı görüntüleri ile güncelledik.

Renault 4Ever Trophy Concept, Sağlam Görünümlü Retro Havalı Elektrikli B-SUV'u Önizliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault, konsept formunda da olsa Paris Otomobil Fuarı'nda R4L'nin modern bir yeniden yorumunu tanıttı. Sağlam görünümlü Renault 4EVER Trophy konsepti, retro tasarım dili ve çok amaçlı bir karakterle, üretim için yaklaşmakta olan tamamen elektrikli bir B-SUV'un ön izlemesini yapıyor.

 

Renault 4EVER Trophy, tam olarak bir yıl önce yayınlanan 4EVER'nin özel çizimine çok benziyor. Bununla birlikte, üretim için yumuşatılacak bazı abartılı stil özellikleri ile birlikte geliyor. Dikkat ederseniz, konsept, gösterişli arazi kitini açıklayan 4L Trophy insani yardım rallisinin 25. yıl dönümünü kutluyor.


Orijinal 4L'ye yapılan referanslar, ön farları çevreleyen siyah boyalı dikdörtgen ızgara grafiğini, ön çamurlukların şeklini, yamuk yan camları, konik arka ucu ve hap şeklindeki arka lambaları içeriyor. Bunlar, piksel tarzı Matrix LED grafikleri, düz kapı kolları, ayna değiştiren kameralar, çift tonlu tavan ve ince sütunlar dahil olmak üzere modern stil ipuçlarıyla birleştirilmiş. İlginç bir özellik, Renault'ya göre radyatörün verimliliğini artıran içi boş kaput üzerindeki büyük hava çıkışı.

 

Konsept, üstyapı ve macenta vurguların çevresinde sağlıklı bir plastik kaplama dozuyla Gun Metal Silver rengine boyanmış. Araç, fütüristik bir tasarıma ve entegre kompresörlere sahip 19 inçlik tekerlekler üzerinde hareket ediyor ve talep üzerine arazi lastiklerinin hava basıncını değiştiriyor. Güçlendirilmiş süspansiyon 200 mm yerden yükseklik sağlıyor ve ekstra arazi ekipmanı ile birlikte sağlam görünüme katkıda bulunuyor. LED şeritli özel karbon fiber portbagajda bir yedek lastik, bir kürek ve waffle panoları bagaj kapağına monte edilirken, alt gövde, pili korumak için güçlendirilmiş.

 


Şirket, R5 supermini ve R4 SUV'nin gelecekteki serisinde yanmalı motor ile çalışan Clio ve Captur'un elektrikli eşdeğerleri olacağını söylüyor. İkinci nesil Captur'dan 68 mm daha kısa olmasına rağmen, konseptin kapladığı alan tipik B-SUV segmenti. Daha spesifik olarak, 4EVER Trophy 4.160 mm uzunluğunda, 1.950 mm genişliğinde ve 1.900 mm yüksekliğinde, ayrıca 2.570 mm aks mesafesine sahip.

 

Şirket, zemine monte pil veya tamamen elektrikli güç aktarma sistemi hakkında ayrıntılı bilgi vermedi. Bununla birlikte, üretim SUV'nin CMF-BEV mimarisinin uzatılmış bir versiyonuna dayanacağını ve Kuzey Fransa'daki ElectriCity merkezinde üretileceğini doğruladı. Modüler platform ayrıca, Alpine'nin performans odaklı hatchback A5 modeli olan Renault 5 süpermini ve Nissan Micra'yı da destekleyecek.

 

Renault, 4EVER'nin üretim versiyonunun, otuz yılda (1961-1992) 100 ülkede sekiz milyondan fazla kopya satan orijinal R4'ün ticari başarısını tekrarlayacağını umuyor. SUV gövde stilinin yanı sıra 4EVER, geçen yıl yayınlanan resmi teaser'da da ima edildiği gibi Renault 4 Fourgonette'den ilham alan bir LCV versiyonuna da sahip olacak. Piyasaya sürülmelerine yaklaştıkça elektrikli modeller hakkında daha fazla bilgi edinmeyi umuyoruz.

Son Güncelleme : 20 Ekim 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo