Yeni Bir Kompakt SUV'u Her Açıdan Önizleyen Mitsubishi XFC Konseptini Görün

Ototeknikveri     20 Ekim 2022 09:05

Bu haberi, konseptin içini ve dışını gösteren tam bir fotoğraf galerisi ile güncelledik.

Yeni Bir Kompakt SUV'u Her Açıdan Önizleyen Mitsubishi XFC Konseptini Görün
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mitsubishi bugünlerde Amerika'da eski kimliğinin gölgesinde kalıyor olabilir, ancak marka, XFC Concept tarafından ön izlemesi yapılan ürün yelpazesine yakında yeni bir kompakt SUV ekleneceği Asya'da güçlü bir varlığa sahip olmaya devam ediyor. Gelecek yıl çıkacak olan üretim versiyonu, mevcut bir modelin yerini almayacak, ancak ürün yelpazesine yeni bir ek olarak hizmet edecek.

 

Pek çok kişi Mitsubishi tarafından tasarlanan bu modelin eskiyen ASX'in yerine geçmesini isterken, bu rol Avrupa'da yenilenmiş bir Renault Captur tarafından zaten yerine getirilmiş durumda. Aslında, konsept kendisini alt kompakt segmentten ziyade kompakt segmentte konumlandırıyor, bu da ayak izi açısından ASX ve Eclipse Cross arasında yer alabileceği anlamına geliyor. ASEAN pazarlarında, yeni SUV, daha büyük Xpander ve Xpander Cross'un altındaki mevcut ürün grubunu genişletecek.

 

Mitsubishi İçin Yeni Bir Yüz

Mitsubishi XFC, "Dinamik Kalkan" temasının en son evrimi olarak ön kısımda yeni bir tasarım diline sahip. Geleneksel çift krom elementler yerine Polestar havası veren T şeklinde LED farlar geliyor. EVO X tarzı ızgara, çoğunlukla kaplanmış olmasına rağmen saldırganlığa katkıda bulunurken, altındaki büyük alüminyum tarzı koruma plakası, sağlam bir görünüm için ek LED'leri entegre ediyor.

 

Profil, belirgin arka omuzlar, yüzer bir tavan, kapı kollarının tamamen yokluğu ve ayna değiştiren kameralarla Mitsubishi'nin mevcut ürünlerinden daha farklı şekillendirilmiş. Tabii ki, bu özelliklerin üretim için yumuşatılması bekleniyor. Arkada, LED stop lambaları, arka tamponda olduğu gibi, egzoz borularını andıran çift aydınlatmalı altıgenler ile farların şeklini yansıtıyor.


Dış cephede olduğu gibi, iç mekan da açık renkli döşemeyi ve süslü dokuları bir kenara bırakarak üretim durumuna çok yakın görünüyor. Çift ekranlı bir dijital kokpit, dokunmaya duyarlı düğmelere sahip üç kollu bir direksiyon simidi, fütüristik vites koluna sahip yüzer bir orta konsol, gizli hava menfezleri, sportif koltuklar ve uzun bir sunroof barındırıyor.

Mitsubishi, "sınıfında lider iç mekan" ve her türlü arazi ve hava koşulunda güvenli yol tutuşu hakkında konuşuyor. Şirket, XFC'nin dört çekişli sürüş sistemi sunup sunmayacağı veya çoğu rakip kompakt SUV gibi yalnızca önden çekişe yönelik bir teklif olup olmayacağını netleştirmedi, temel alacağı platformu ve kullanacağı güç aktarma organlarını da açıklamadı. Bununla birlikte, makul miktarda yerden yükseklik ve dört sürüş modu (Normal, Islak, Çakıl, Çamur) sağladılar ve bu da onu yumuşak arazi sürüşüne daha yatkın hale getirdi. Özellikle, bu, ASEAN ülkelerinin sıklıkla su basan yolları için tasarlanmış Islak sürüş modu sunan ilk Mitsubishi'dir.

 

Mitsubishi XFC Concept, 26-30 Ekim tarihleri ??arasında 2022 Vietnam Motor Show'da sergilenecek. XFC'nin üretim versiyonunun 2023 baharında gelmesi ve Vietnam dahil ASEAN pazarlarında sırayla sunulması bekleniyor. Mitsubishi Motors'un başkanı ve CEO'su Takao Kato'ya göre şirket, "ASEAN dışındaki bölgelerde piyasaya sürmeyi" umarak, gelecek için SUV'nin elektrikli bir çeşidi üzerinde çalışıyor.

Son Güncelleme : 20 Ekim 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo