Dacia Manifesto Konsepti Dış Mekan Meraklıları İçin Fütüristik Bir EV Off-Roader

Ototeknikveri     21 Ekim 2022 03:38

Bu haberi, Dacia Manifesto Concept'in 17-23 Ekim 2022 tarihleri ??arasında gerçekleşen Paris Otomobil Fuarı'ndaki dünya prömiyerinden canlı görüntüleri ile güncelledik.

Dacia Manifesto Konsepti Dış Mekan Meraklıları İçin Fütüristik Bir EV Off-Roader
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dacia, Romen markasının değerlerini anlatmak için oluşturulan bir tasarım çalışması olan Manifesto'yu duyurarak hayranlarını şaşırttı. Havasız lastikler ve açık hava kabini ile fütüristik tamamen elektrikli off-roader konsepti üretim için tasarlanmamış, ancak bazı özellikleri gelecekteki Dacia modellerine uygulanacak.

 

Dacia, Manifesto'yu “temel, havalı, sağlam, uygun fiyatlı ve çevre açısından verimli bir otomobil” ve “fikirler için bir laboratuvar” olarak tanımlıyor. Konsept, maceracı bir tarza ve oldukça kompakt bir ayak iziyle bir bilim kurgu video oyununa ait gibi görünüyor.

 

En öne çıkan özelliklerden birisi, delinmeye karşı dayanıklı ve çevre dostu olan ve araç kadar uzun ömürlü olan bir dizi büyük havasız lastik. Açıkta kalan tekerlekler, dört tekerlekten çekişli elektrikli otomobil güç aktarma sistemi, kısa aks mesafesi ve cömert yerden yükseklik ile birlikte neredeyse rakipsiz arazi özellikleri sunan aracın dört kenarına yerleştirilmiş.

 

Konsept, arka uçta yansıtılan bir tasarım olan Dacia'nın yeni amblemine sahip ışıklı bir ızgarayla geliyor. Bununla birlikte, geleneksel farları kullanmak yerine, bir el feneri olarak kullanılmasına izin veren sökülebilir tek bir LED ünitesine sahip. Tasarımcılar gövde panelleri için yüzde 20 geri dönüştürülmüş plastikten yapılmış Starkle adlı yeni bir malzeme denediler. Düz görünümlü portbagaj, modüler taşıyıcı çubukları sayesinde her türlü kargo ve dış mekan ekipmanını taşıyabiliyor ve üçgen gövde panellerindeki küçük delikler kullanılarak yanlara daha fazla eşya sarılabiliyor.

 

Daha önce fark ettiğiniz gibi, Manifesto kapıları, pencereleri veya ön camları olmadan geliyor ve yolcuların bir Jeep Wrangler veya Ford Bronco ile karşılaştırıldığında doğayla daha da aşırı bir şekilde bağlantı kurmasını sağlıyor. Neyse ki iç kısım tamamen su geçirmez, bu nedenle yolcuların hava koşulları hakkında endişelenmesine gerek yok.

İçeride sadece uyku tulumu olarak kullanılan çıkarılabilir kapaklı iki koltuk buluyoruz. Gösterge paneli, faydacı bir tasarıma sahip mantardan yapılmış. Entegre düğmelere sahip direksiyon simidinin arkasında, temel görünümlü bir dijital gösterge paneli bulunurken, tüm bilgi-eğlence ve bağlantı özellikleri sürücünün akıllı telefonu tarafından yönetiliyor. "Kendi Cihazını Getir" adlı bu çözüm Sandero, Sandero Stepway, Logan ve Jogger'da zaten kullanılıyor.

 

Büyük saklama tepsisi ve ön paneldeki kayışların yanı sıra Manifesto, çeşitli modüler aksesuarların güvenli bir şekilde takılmasını sağlayan “YouClip” adlı yeni bir sistem sunuyor. Otomobil üreticisi, bu özelliğin büyük olasılıkla yeni nesil Duster dahil olmak üzere gelecekteki üretim modellerinde uygulanacağını doğruladı. Diğer bir pratik özellik ise, herhangi bir cihaza bir ev prizinden ve USB yuvalarından güç sağlayabilen, arkadaki çıkarılabilir pil. Son olarak, arka sıra bir çalışma tezgahı olarak kullanılabiliyor.

 

Dacia, Manifesto'nun elektrikli motor sayısı, güç çıkışı veya pil boyutu gibi EV güç aktarma organları hakkında ayrıntıları açıklamadı. Dacia Ürün Performans Direktörü Lionel Jaillet, "Bugün görebileceğiniz sürüm, biz keşfetmeye devam ettikçe gelişmeye devam edecek" diyerek, gelecekte daha fazla varyasyon görebileceğimize inanmamızı sağladı.

 

Manifesto konsepti, 18 Ekim'de kapılarını açan 2022 Paris Otomobil Fuarı'nda ilk kez görücüye çıkıyor. Dacia'nın standında, revize edilmiş ızgaradaki DC amblemi de dahil olmak üzere, artık güncellenmiş marka kimliğine sahip tüm model yelpazesi de yer alacak.

Son Güncelleme : 21 Ekim 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo