Evergrande, Elektrikli Hengchi 5'in Çin Teslimatlarına Başladı

Ototeknikveri     01 Kasım 2022 11:12

China Evergrande New Energy Vehicle Group, tamamen elektrikli Hengchi 5 SUV'nin teslimatlarına başladı.

Evergrande, Elektrikli Hengchi 5'in Çin Teslimatlarına Başladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Gayrimenkul geliştiricisi China Evergrande Group bünyesindeki otomobil üreticisi, elektrikli araç satışlarında dünya lideri olmayı hedefliyor ve üretim için çok sayıda araç hazırlıyor. Bunlardan ilki olan Hengchi 5, kuzeydeki Tianjin kentindeki bir fabrikada üretiliyor.

 

Reuters, ilk 100 müşterinin SUV'larını Cumartesi günü teslim aldığını ve üretimin istikrarlı bir şekilde artacağını belirtiyor. Otomobil üreticisi, ikinci elektrikli aracının seri üretimine 2023'ün ilk yarısında, üçüncü modeli ise 2023'ün ikinci yarısında piyasaya çıkacak.

 

Evergrande'nin daha önce araba üretme deneyimi olmamasına rağmen, Hengchi 5, Çin'deki tüketiciler arasında popüler olduğunu kanıtladı. Nitekim şirket, Temmuz ayı sonlarında, sipariş defterlerinin açılmasından sadece iki hafta sonra SUV için 37.000 ön sipariş aldığını açıkladı.

 

Evergrande, ilk 10.000 birimi 1 Ekim 2022 ile 31 Mart 2023 arasında teslim etmeyi planlıyor ve anahtarları aldıktan sonra 15 gün içinde fikrini değiştirirlerse alıcılara tam bir geri ödeme yapacak.

 

Hengchi 5'in derisinin altında, 201 hp'lik bir elektrik motorunu çalıştıran CATL kaynaklı bir lityum-fosfat pil bulunuyor. SUV, NEDC test döngüsüne göre iddia edilen 700 km menzile sahip.

 

Evergrande, 2025 yılına kadar yılda 1 milyon elektrikli otomobil yapmak istiyor ve önümüzdeki on yıl içinde ana işini gayrimenkulden otomotiv girişimine geçirmeyi planlıyor.

Son Güncelleme : 01 Kasım 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo