Yeni Abarth 500, 22 Kasım'daki İlk Çıkışından Önce Tanıtıldı

Ototeknikveri     13 Kasım 2022 02:41

Abarth 595/695 serisinin değiştirilmesi uzun zaman aldığından, Fiat 500 EV'nin bir Abarth versiyonu bir süredir bekleniyordu. İlk tamamen elektrikli Abarth'ın 22 Kasım'da, akrep amblemli benzersiz alaşım jantları gösteren bir teaser ile piyasaya sürüleceği doğrulandı.

Yeni Abarth 500, 22 Kasım'daki İlk Çıkışından Önce Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Teaser'a göre, yeni model, yanmalı motor ile çalışan öncüllerinin 595 veya 695 isimlerini benimsemek yerine "Abarth New 500" olarak adlandırılacak. Sunum için tercih edilen renk, sıcak hatchback'in elektrikli doğasını ileten canlı bir elektrikli limon rengi oldu. Doğal olarak, test sırasında kırmızıya boyanmış kamufle edilmiş bir prototip gördüğümüz için mevcut tek renk bu olmayacak.

 

Abarth'a özgü alaşım jantlar, beş çift kollu tasarıma, çift ton işleme ve gövde rengine uygun orta kapaklarda büyük bir akrep logosuna sahip. LED farlar Fiat 500 ile aynı ancak tampon daha sportif bir görünümle yeniden tasarlanmış. Gövde kitinin ayrıca yan eşik uzantıları, difüzörlü yeni bir arka tampon ve biraz daha büyük bir arka spoyler içermesi bekleniyor. İçeride, Abarth New 500, oldukça destekli koltuklara, benzersiz bilgi-eğlence grafiklerine ve öncekiler gibi özel döşeme seçeneklerine sahip olacak.

 

Şirket, yeni modelin bir dizi performans yükseltmesine işaret eden "Her zamankinden daha fazla Abarth" olacağını söylüyor. Öne monte edilen elektrik motorunun standart Fiat 500'ün 117 hp (87 kW / 118 PS) güç çıkışı ve 220 Nm torkundan daha fazlasını üreteceğini ve gelişmiş hızlanma rakamları sunacağını varsaymak gerçekçi olabilir. Scorpion markası, modelin hoparlör kaynaklı elektrikli sürüş sesini de ortaya çıkardı. Daha da önemlisi, Abarth, performans odaklı modeli daha sert bir süspansiyon, daha güçlü frenler ve ince ayarlı direksiyon içeren daha odaklı bir şasi kurulumuyla donatacak.

 

Abarth'ın tanıtım kampanyasına resmi çıkışına kadar devam etmesini bekliyoruz, bu nedenle herhangi bir güncelleme olursa sizi haberdar edeceğiz. Abarth, 2023 için son bir güncelleme alan eski 595/695 serisinin bitişinin ardından 2024'te yalnızca elektrikli otomobillere yönelik bir marka olacak.

 

Son Güncelleme : 13 Kasım 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo