2024 Volvo EX90: Şık Giyinmiş Bir Polestar 3 Elektrikli SUV

Ototeknikveri     14 Kasım 2022 07:52

Bu, İsveçli şirketin yeni amiral gemisi SUV'si Volvo EX90 ve Volvo'nun bir güvenlik öncüsü olarak zor kazanılmış itibarını koruyan bir otomobil.

2024 Volvo EX90: Şık Giyinmiş Bir Polestar 3 Elektrikli SUV
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Serinin en üstünde yer alan yedi koltuklu EV, 250 m'ye kadar olan yayaları algılamak ve ön camın üzerine monte edilmiş bir sensör sayesinde Seviye 3 otonom yetenek sağlamak için tüm seride standart olarak bulunan Lidar teknolojisi ile birlikte geliyor. Ancak EX aynı zamanda içerideki insanlara da bakıyor ve çocukların veya evcil hayvanların sıcak arabalarda bırakılmasını önlemek için bir iç radar sistemine sahip.

 

Yeni model 600 km menzil ve müşterilerin enerjiyi şebekeye geri göndermesini sağlayan çift yönlü şarj sunan çift motorlu, dört tekerlekten çekişli bir aktarma organına sahip. Lansmanda, her ikisi de 30 dakikada yüzde 10-80 oranında pili doldurmak için 250 kW DC şarj kullanabilen 107 kWh pil ile donatılmış iki versiyon sunulacak.

 

Ancak standart EX90, 408 hp (414 PS) ve 770 Nm tork sunarken, Performance modeli 510 hp (517 PS) ve 910 Nm tork üretiyor ve 2.818 kg taşıma kapasitesine sahip. Otomobil sıfırdan 100 km/s hıza 4,9 saniyede çıkabiliyor.

 

Görsel olarak, burun (göz kapakları gibi yanıp sönen LED ışıklara sahip) ve kuyruk 2021'deki Volvo Concept Recharge gösteri arabasının ortaya koyduğu tasarıma yakın ve kardeş marka Polestar'ın SPA2 elektrikli platformunu paylaşan yeni 3 modeliyle benzerlikler var. Nispeten kaygan 0.29 Cd tasarımı, sığ bir camlı kısım, sivrilen tavan çizgisi ve dikey arka cam ile karakterize ediliyor, ancak arkadan menteşeli arka kapılar ve dört ayrı koltuk dahil olmak üzere konseptin gösterişli detaylarının çoğu üretim için yumuşatılmış.

Ancak konseptin ana iç tasarım temaları, orta konsolda çok az fiziksel düğme olduğu için neredeyse her işlevi çalıştırmak için kullanılan 14,5 inçlik dev bir portre dokunmatik ekran da dahil olmak üzere bozulmadan taşınıyor. Volvo, bu daha temiz, daha az dağınık yerleşim düzeninin EX90'ı sürmeyi daha güvenli hale getirdiğini söylüyor. Otomobil Google'ın Android Otomotiv İşletim Sistemine sahip, bu da sesli komutlara iyi yanıt verdiği ve kablosuz güncellemeleri kabul edebileceği anlamına gelmeli.

 

Dokunmatik ekran, herhangi bir yeni otomobilde olması gereken diğer teknolojiyle, sürücünün önündeki küçük bir dijital gösterge paneliyle eşleştirildi. Dış tasarımda olduğu gibi, kısmen geri dönüştürülmüş plastik şişeler, yünlü koltuk kumaşları ve arkadan yansıtılan ışığın yüzeye sızmasını sağlayan çevreci üretim ahşap gibi sürdürülebilir malzemelerle inşa edilen kabinin içinde EX90 ve Polestar 3 arasında bol miktarda görsel (ve donanımsal) geçiş var. Ancak EX90 üç sıra koltuk sunarken, Polestar 3 kesinlikle beş kişilik.

 

Volvo, 2030 yılına kadar yalnızca elektrikli otomobillere geçmeye hazırlanıyor ve yalnızca elektrikli EX90, bu yöndeki ilk büyük adımı. Bir elektrikli modele geçmeye hazır değilsiniz ama yine de güvenlik düzeltmenizi mi istiyorsunuz? O zaman eski XC90'ın yenileneceğini ve bir PHEV olarak satışta kalacağını duymaktan memnun olacaksınız, ancak EX çok daha şık görünse de, yeni arabayı seçmemek için elektrikli arabalardan gerçekten nefret etmeniz gerekecek. Bununla birlikte Polestar 3, her ikisinden de çok daha iyi görünüyor ve EX90 ile aynı teknolojinin tamamını sunuyor. Sadece beş koltukla yaşayabilirseniz, bunun üçü içinde en iyi seçim olduğunu söyleyebiliriz.

 

 

 

Son Güncelleme : 14 Kasım 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo