2024 Audi Q8 E-Tron, Daha Büyük Pil ve İyileştirilmiş Görünümle Kendini Yeniden Düzenliyor

Ototeknikveri     15 Kasım 2022 09:08

Audi'nin elektrikli ürün yelpazesini biraz daha az kafa karıştırıcı hale getirme çabasıyla e-tron SUV, hem normal hem de Sportback gövde stillerinde resmi olarak 2024 Audi Q8 e-tron ve SQ8 oldu. Revize edilmiş görünüm, beraberinde daha uzun menzil için daha fazla pil kapasitesi ve daha hızlı şarj süreleri getirecek.

2024 Audi Q8 E-Tron, Daha Büyük Pil ve İyileştirilmiş Görünümle Kendini Yeniden Düzenliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Diğer değişiklikler arasında arka aks motorundaki iyileştirmeler, standart havalı süspansiyon, sürtünme katsayısında bir azalma ve daha çevreci bir üretim süreci yer alıyor.

 

2018'de, elektrikli otomobillerin henüz bu kadar benimsenmediği zamanlarda, Audi'nin adlandırma stratejisinde görünüşe göre çok az öngörü vardı. E-Tron, markanın ilk tamamen elektrikli üretim modeli olarak tanıtıldı (Audi talihsiz R8 e-tron'u unutacağımızı umuyordu) ve bağımsız e-tron rozetini gururla takıyordu.

 

Tabii ki, o zamandan beri, her biri başlıklarına e-tron etiketini ekleyen yedi elektrikli Audi daha tanıtıldı. Audi'nin önümüzdeki üç yıldaki agresif stratejisi, seride 20'den fazla EV modeli görecek ve yanmalı motorlu seçenekleri 2030'da satıştan çekilecek. Bu nedenle, e-tron SUV ve Sportback'in sırasıyla Q8 e-tron ve Q8 e-tron Sportback olarak yeniden adlandırılması mantıklı.

 

Yeni Yüz, Daha İyi Aerodinamik ve Yeni Bir Logo

2024 Q8 e-tron'un makyajı hafif ama dokunaklı - en azından ne aradığınızı bildiğinizde. Tek çerçeveli ön kısım, Audi'nin elektrikli araç tasarım diline uygun olarak revize edildi. Arka difüzör yeniden tasarlanırken, burnun her iki yanındaki hava ızgaraları da daha büyük.

 

Sürtünme katsayısı SUV için 0,28 cw'den 0,27 cw'ye ve Sportback için 0,26'dan 0,24 cw'ye düşürüldüğü için yeni görünüm hikayenin sadece yarısı. Bu başarının bir kısmı, radyatörü otomatik olarak kapatan elektrikli panjurlarla birlikte çalışan ızgara etrafındaki kendinden yalıtımlı sisteme atfediliyor.

 

Diğer aerodinamik iyileştirmeler, ön aksta büyütülmüş (SQ8 Sportback'te bulunmayan) tekerlek rüzgarlıkları ve arka tekerlekler için ilave rüzgarlıklar ile daha az görünür.

 

Ayrıca Q8 e-tron'da yeni olan Audi'nin gözden geçirilmiş kurumsal kimliği, 3D bilgisayar tarafından oluşturulan efekti bir kenara bırakıp basit ve daha temiz bir 2D görünümü tercih ediyor. Q8 e-tron aynı zamanda markanın adını B sütununa ekleyen yeni bir trendi benimseyen ilk Audi olacak.

 

İçeride, değişiklikler küçük kalacak. Audi'nin MMI dokunmatik yanıt işletim sistemi, iki büyük yüksek çözünürlüklü ekran için fiziksel düğmelerden kaçınarak geri döndü. Yeni iç döşeme seçenekleri arasında açık kahverengi ceviz ağacı ve kısmen geri dönüştürülmüş PET şişelerden yapılmış sürdürülebilir bir teknik malzeme yer alıyor.

Daha Hızlı Şarj, Daha İyi Menzil

Q8 e-tron için en önemli destek pil bölümünde bulunuyor. Giriş seviyesi Q8 50 e-tron için pil kapasitesi yüzde 29 artışla 69 kWh'den 89 kWh'ye (95 brüt kWh) yükseldi.

 

Kullanılabilir kapasiteyi artıran yeni pil yönetimi yazılımıyla birleştiğinde, Q8 50 e-tron'un menzili SUV için 341 km'den 491 km'ye ve Sportback için 505 km'ye çıkıyor. Bu istatistiklerin WLTP döngüsüne göre olduğu belirtilmelidir, bu nedenle EPA rakamlarının daha düşük olmasını bekleyin.

 

Serinin üstüne ilerlediğimizde Q8 55 e-tron ve SQ8 e-tron, önceki modellerde 86 kWh (95 brüt kWh) iken, 106 kWh (114 brüt kWh) pil alıyor.

 

Çift motorlu 55 e-tron, SUV için 582 km ve Sportback için 600 km menzil sunuyor. Menzildeki artış, onu Mercedes'in EQE SUV'si de dahil olmak üzere yakın zamanda piyasaya sürülen diğer EV'lerle aynı seviyeye getiriyor. Serinin en güçlüsü olan üç motorlu SQ8 e-tron, SUV için 494 km ve Sportback için 513 km sunuyor.

 

Q8 50 e-tron'un 150 kW DC şarj hızı aynı kalırken, 55 ve SQ8 modelleri 170 kW'a mütevazı bir artış sunuyor. 270 kW kapasiteli e-tron GT'de (veya bu konuda Hyundai'nin 350 kW 800V teknolojisinde) bulunandan hala biraz uzakta, ancak 31 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80'e hızlı şarj etmek için yeterli.

 

Bu arada, AC için, ideal koşullar altında, Audi Q8 50 e-tron yaklaşık dokuz saat 15 dakikada tamamen şarj olabiliyor (22kW: yaklaşık dört saat ve 45 dakika). Büyük pilin rakamları 11 kW'ta yaklaşık 11 saat 30 dakika ve 22 kW'da altı saat.

 

Bahar 2023’te Showroom'larda

2024 Audi Q8 e-tron ve Q8 Sportback e-tron için sipariş defterleri bu ayın sonlarında açılacak ve ABD lansmanının Nisan 2023 sonunda yapılması bekleniyor. Almanya ve diğer "önemli Avrupa pazarlarındaki" müşteriler beklemek zorunda kalmayacak ve Şubat 2023'te modele kavuşacak.

 

Kuzey Amerika fiyatları daha sonraki bir tarihte açıklanacak, Almanya’da ise Audi Q8 e-tron 74.400 €'dan başlayacak (mevcut döviz kurlarıyla yaklaşık 75.000 $).

 

 

Son Güncelleme : 15 Kasım 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo