Nissan Serena Minivan, Yüksek Teknoloji ve Kullanışlılık Özellikleriyle Japonya'da Tanıtıldı

Ototeknikveri     29 Kasım 2022 08:19

Minivanlar, yerel otomobil üreticilerinin modern ürünlerinin üstünlük için savaştığı Japonya da dahil olmak üzere dünyanın bazı bölgelerinde hala oldukça popüler.

Nissan Serena Minivan, Yüksek Teknoloji ve Kullanışlılık Özellikleriyle Japonya'da Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Oyuna en son katılan tamamen yeni altıncı nesil Nissan Serena, Toyota Noah/Voxy ve Honda Step WGN e:HEV'e rakip olmak için bol miktarda alan, teknoloji ve pratiklikle donanmış yanmalı motor ile çalışan ve hibrit formlarda geliyor. 

 

Yeni Serena, minivanlara özgü kutumsu şeklini korurken, öndeki V-motion ızgarayla birleşen süslü LED'ler ve daha heykelsi bir gövde ile Nissan'ın en yeni tasarım dilini benimsiyor.


Tipik Japon modellerinde, minivan stil açısından biraz farklı iki varyasyonda mevcut. Daha spesifik olarak, en üst düzey Serena Luxion, daha belirgin tamponlara ve alt girişle birleşen bir ızgaraya sahip yan eteklere sahip. Daha sportif ve daha premium bir şey isteyenler için, dışı krom kaplı ve iç kısmı farklı döşemeli Autech versiyonu da var.

 

Ayak izi, 4.690 veya 4.765 mm uzunluk, 1.695 veya 1.715 mm genişlik ve 1.870 veya 1.885 mm yükseklik ile önceki nesle kıyasla yalnızca biraz artırılmış. Aks mesafesi ise 2.870 mm.

 

Minivan alıcılarının odak noktası, Nissan tasarımcılarının ve mühendislerinin en çok çaba sarf ettiği iç mekan. Yeni nesil, selefine kıyasla ekstra 120 mm sürücü bacak mesafesine sahipken, ikinci sıradaki çok amaçlı orta koltuk, iç düzeni 7 koltuktan 8 koltukluya değiştiriyor. Her yolcunun akıllı telefon ceplerine, bardak tutuculara, USB bağlantı noktalarına ve yerleşik Wi-Fi'ye erişimi var.


Gösterge paneli, tamamen dijital bir kokpit ve klima kontrolleri için dokunmatik panelin yanında düğmeyle çalışan otomatik şanzıman ile oldukça modern. Minibüs ayrıca, dar alanlarda daha kolay boşaltma için opsiyonel eller serbest olarak çalıştırılan kayar kapılar ve çift bagaj kapağı ile donatılmış. Hibrit modeller ayrıca isteğe bağlı 100v AC (1.500 Watt) elektrik prizi ile donatılabiliyor.

Güvenlik açısından, amiral gemisi Serena Luxion, ProPILOT 2.0 paketinden yararlanarak otoyolda eller serbest sürüşe ve park yerlerini ezberleme özelliğiyle uzaktan park etmeye olanak tanıyor. Daha küçük donanımlara gelince, hepsinde standart olarak normal ProPILOT bulunuyor.


Otomobil üreticisi, Serena'nın "minivan segmentindeki en geniş kabine" ve "en geniş ön cama" sahip olduğunu iddia ediyor. Seyahat sırasında hareketten kaynaklı mide bulantısını azaltma arayışında olan Nissan, hareketi azaltan yeni bir koltuk yarattı, dijital kokpitin konumunu değiştirdi, ses yalıtımını iyileştirdi, sert bir direksiyon simidi, yan rüzgarı saptıran bir yapı ve daha sıkı süspansiyon taktı ve  ikinci nesil e-Power sistemiyle sorunsuz hızlanma sağladı.

 

Yeri gelmişken, hibrit 1.4 litrelik üç silindirli bir motora ve 161 hp (120 kW / 163 PS) ve 315 Nm (232 lb-ft) tork üreten tek bir elektrik motoruna sahip. Ayrıca 148 hp (110 kW / 150 PS) ve 200 Nm (148 lb-ft) tork üreten doğal emişli 2.0 litrelik dört silindirli motorla donatılmış yalnızca yanmalı motorlu versiyonu da var. Bu, yalnızca önden çekişli hibritten farklı olarak önden çekişli ve dört çekişli seçeneklerle gelen bir CVT şanzımanla özel olarak eşleştirilmiş.

 

Yeni Nissan Serena şimdiden Japonya'da sipariş edilebiliyor. Giriş seviyesi yanmalı motor ile çalışan donanım için 2.768.700 Yen'den (20.098 ABD Doları), amiral gemisi e-Power Luxion hibrit için 4.798.200 Yen'e (34.842 ABD Doları) kadar değişen fiyatlar var. Özellikle, ikincisi hem Toyota hem de Honda minivan rakiplerinin yüksek özellikli varyantlarından daha pahalı.

Son Güncelleme : 29 Kasım 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo