SÜRÜCÜSÜZ AUDİ RS7 KONSEPTİNİN PİST BAŞARISI

Ototeknikveri     22 Ekim 2014 08:26

Audi’nin geliştirdiği RS7 Concept, Almanya’da DTM Sezon Finali öncesinde Formula 1 yarışlarının da yapıldığı Hockenheim Pisti’ni, sürücüsüz bir şekilde yarış hızında kat etmeyi başardı.

SÜRÜCÜSÜZ AUDİ RS7 KONSEPTİNİN PİST BAŞARISI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dış görünüş olarak seri üretim modelinden bir farkı bulunmayan sürücüsüz otomobil teknolojisine sahip Aui RS7 konsepti, Almanya’nın ünlü yarış pisti Hockenheim’de, sürücüsüz bir şekilde, bir tur tamamlamayı başardı. Audi mühendisleri tarafından geliştirilen sürücüsüz RS7 konsepti, 4.5 kilometre uzunluğunda ve 17 virajın bulunduğu ünlü pisti, 2 dakika 10 saniyede tamamladı. Ünlü Finli pilot Kimi Raikonen’e ait olan 1 dakika 13 saniyelik pist rekoru ile karşılaştırıldığında çok büyük bir başarı gibi görünmese de aracın bunu tamamen sürücüsz bir şekilde yapabilmesi önem taşıyor. Toplam 560 hp güce sahip olan 305 km/s'lik hıza ulaşabilen Audi RS7 konsepti, deneme boyunca zaman zaman saatte 240 kilometre hıza çıkabildi.

Pistteyken rotası GPS ile belirlenen sürücüsüz Audi RS7’nin elektromekanik direksiyonu, freni ve gazı ile 8 ileri tiptronic şanzımanı otomatik olarak kontrol ediliyor. Uydudan gelen GPS verileri, aracın ön ve arkasında yer alan 3 Boyutlu kameralar tarafından elde edilen veriler ile birlikte sistemin ana kontrol ünitesi tarafından işlenerek birkaç santimetrelilk hata payı ile aracın rotası tayin ediliyor. 

Audi hali hazırda, A6 ve A7 Sportback üretim modellerinde, sürücüsüz sürüşe temel olan Audi Side Assist (Kör nokta belirleme asistanı), Audi Lane Assist (Şerit Takip Asistanı) ve Pre Sense gibi teknolojileri kullanıyor.

Son Güncelleme : 22 Ekim 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo