HONDA YENİ GELİŞTİRDİĞİ SÜRÜŞ DESTEK SİSTEMLERİNİ DUYURDU

Ototeknikveri     27 Ekim 2014 10:48

Honda, yeni güvenlik sistemleri ile kazasız sürüşleri projesini bir adım daha yaklaşmayı hedefliyor.

HONDA YENİ GELİŞTİRDİĞİ SÜRÜŞ DESTEK SİSTEMLERİNİ DUYURDU
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda, kazasız trafiğe giden yoldaki bir diğer adım olarak nitelendirdiği proje kapsamında, yeni sürüş destek ve güvenlik sistemlerini tanıttı. Milimetre dalga bandında çalışan radar ve monocular kamera bazlı bu yeni gelişmiş sistemler, bu sayede yoldaki nesneleri ve canlıları algılayabiliyor. Honda'nın bu yeni projesi beş farklı sistemden oluşuyor.

 

Çarpışma hafifletme sistemi; Karşıdan gelen araç ile bir çarpışma olasılığı algıladığında sürücüyü sesli ve görsel olarak uyaran sistem, sürücü tepki vermediğinde, çarpışmayı hafifletmek amacıyla kendiliğinden fren yapabiliyor.

 

Yoldan çıkmayı önleme sistemi; Seyahat sırasında kamera ile sürekli olarak yolu tarayan sistem, aracın yoldan çıkmaya başladığını algıladığında, ses ve direksiyonu titreterek sürücüy uyarıyor. Kullanıcı bunlara tepki vermez ise direksiyona müdahale ederek aracın şeridi dışına çıkmasına engel olan sistem, yoldan çıkmanın kaçınılmaz olduğu durumlarda ise fren yaparak aracın durmasını sağlıyor.

 

Yaya çarpışma hafifletme sistemi; Yol kenarındaki yayaları kamera ve radar ile algılayan sistem, yayaya çarpma durumunu algıladığında direksiypna müdahale ederek çarpışmayı hafifletmeyi sağlıyor.

 

Hatalı kalkış önleme sistemi; Kullanıcı gaz pedalınaçok sert bir şekilde basıp hızlı bir kalkış yapmak istediğinde öndeki araçları taayan sistem, eğer öndeki aracın fren ışıkları hala yanıyorsa sürücüyü, ses ve görsel ikazların dışında gaz pedalını titreterek uyarıyor.

 

Trafik uyarı sistemi; Bu sistem ise, şehir içi yoğun trafikte öndeki araç hareket ettiğinde sürücünün hareket etmesi için sesli ve görsel uyarılar yapıyor.

 

Honda'nın bu yeni güvenlik sistemleri halihazırda kullanmakta olduğu, şerit takip sistemi, düşük hız fonksiyonlu adaptif hız sabitleyici ve trafik işaretleri algılama sistemi gibi güvenlik özellikleri ile birlikte görev yapacaklar.

Son Güncelleme : 27 Ekim 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo