YENİ OPEL 1.0 TURBO BENZİNLİ SIDI ( CORSA, ASTRA, İNSİGNİA) MOTOR İNCELEMESİ

Ototeknikveri     14 Ağustos 2013 04:08

Opelin yeni geliştirdiği 1.0 SIDI motorun teknik özellikleri ve ayrıntıları

YENİ OPEL 1.0 TURBO BENZİNLİ SIDI ( CORSA, ASTRA, İNSİGNİA) MOTOR İNCELEMESİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford'un ödüllü 1.0 litrelik 125 hp ve 100 hp güç çıkışlarına sahip Ecobosst motorunu geliştirmesinin ardından, Renault'un 0.9 litrelik 90 hp güç üretebilen bir motoru yeni Clio'da kullanmaya başlaması ve Volkswagen'nin makyajla birlikte yeni Polo'da yeni bir 1.0 litrelik motora yer verecek olmasına kayıtsız kalamayan Opel, 1.6 litrelik dizel CDTI ve benzinli SIDI motorlarının ardından yeni üç silindirli 1.0 litrelik turbo benzinli bir motor geliştirdiğini duyurdu. 1.6 litrelik yeni turbo benzinli motor gibi, Kıvılcım Ateşleme Direkt Enjeksiyon (Spark Ignition Direct Injection) SIDI teknolojisine sahip olan üç silindirli ve 12 supaplı turbo benzinli motor, 115 hp güç ve 1800 devir ile 4700 devir aralığında 166 Nm tork üretiyor. Yerini alacağaı 115 hp güç üreten atmosferik 1.6 litrelik benzinli motora göre, aynı güç çıkışına sahip olmasının yanında daha alt devrilerden itibaren yüksek tork üretebilmesiyle, %20 daha düşük tüketim değerlerine imza atabilecek.
 
 

Teknik Ayrıntılar;
 
Direkt enjeksiyon, değişken zamanlamalı supap teknolojisi ve alüminyumdan imal edilen silindir blokları sayesinde yüksek verime sahip olan 1.0 SIDI motorun, yüksek basınçlı döküm alüminyumdan yapılmış silindir bloğu sayesinde, yapısal kaynaklı motor gürültüsünün ve ağırlığın azaltılması sağlanmış. Yüksek basınçlı yakıt hattı, yakıt pompası ve enjektörler, silindir kafasından yapısal olarak izole edilerek, darbe ve titreşimlerin önüne geçilmiş. Üç silindirli motorların genel problemi olan titreşim ve gürültü için yapılan bir başka önlemde, denge milinin motor yağ karterine monte edilmesi olmuş. Krank milinin de ağılığı ve tasarımı optimize edielerek, titreşim ve gürültünün azaltılması sağlanmış. Sesi azaltmak içinse ayrıca, motorun önünün ve üstünün izole edilmesinin yanında, emme manifoldu ve egzantrik milnin yatakları da izole edilmiş. Daha düşük ses seviyesine sahip turbonun kullanımıyla, ani gaza basmalarda ortaya çıkan ses seviyesi azaltılmış. Alınan bu önlemler sayesinde 1.0 litrelil SIDI motorun, diğer üç silindirli motorlara göre çok daha rafine olmasının yanında, dört silindirli motorlar kadar de sessiz olması sağlanmış. 

Yeni Şanzıman;
 
Opel, bu motorlar birlikte yeni bir altı ileri oranlı şanzımanı da sunmaya başlıyor. Motorun daha verimli çalışmasına katkı sağlayacak yeni şanzıman, 37 kg'lık ağırlığı ile öncüsünden, %30 daha hafif olmayı başarıyor. Kompakt boyutlarıyla da avantaj sağlayan yeni şanzımanın uzunluğu ise sadece 375 mm. Opel'in yeni modellerinden 220 Nm torkun altındaki değere sahip olanlarında yer verileck bu şanzıman, 12 normal dişli ve 7 son dişli seçeneği ile geniş bir yelpazeye sahip olacak. 
 
Yeni motor ve şanzıman birlikteliğinin, Adam, Corsa ve Astra modellerinde yer almasına kesin gözüyle bakılırken, Insignia modelinde sunulup sunulmayacağı henüz netlik kazanmadı.
 
 

Son Güncelleme : 14 Ağustos 2013

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo