YENİ AUDİ A3 SEDAN 1.4 TFSI DETAYLARI VE DONANIM İNCELEMESİ

Ototeknikveri     20 Haziran 2014 02:27

Audi A3 sedan, Attraction, Ambition ve Ambiente donanım seviyeleri incelemesi

YENİ AUDİ A3 SEDAN 1.4 TFSI DETAYLARI VE DONANIM İNCELEMESİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçtiğimiz günlerde ülkemizde de satışa sunulan yeni Audi A3 Sedan, 86.216 TL'den başlayan fiyat etiketiyle karşımıza çıkarken, bayilerde yer alan araçlarda rakam donanıma bağlı olarak 105 bin ile 115 bin TL arasında değişiyor. Attraction, Ambition ve Ambiente donanım seviyelerine sahip olan A3 sedan, Advance ve S line gibi paketlerin yanında uzun bir opsiyon listesini de müşterilerine sunuyor. En baz donanım olan Attraction seviyesinde, elektrikli, ayarlanabilir ve ısıtmalı led sinyalli yan aynalar, gövde renginde aynalar, ısıtmalı ön cam silecek fiskiyesi, ısı yalıtımlı camlar, siyah trim şeritleri, gündüz farları, yer tasarruflu yedek lastik, maraton kumaş koltuk döşemeleri, katlanabilir arka koltuk, manuel yükseklik ayarlı ön koltuklar, alüminyum iç görünüm, micro metalik gümüş iç dekor, manuel klima, ön kol dayama, otomatik kararan iç ayna, çakmak ve küllük, velur paspaslar, 4 kollu yükselik ve derinlik ayarlı deri direksiyon, monochrome sürücü bilgilendirme sistemi, abs, ebd, hidrolik fren asistanı, esp, elektronik diferansiyel sistemi (edl), yağmur ve far sensörü, dinamik süspansiyon, yokuş destek asistanı, isofix çocuk koltuğu hazırlığı, start stop sistemi, sürücü ve yolcu havayastığı, sürücü diz havayastığı, arka sis farları, servo direksiyon, imobilizer, ilk yardım çantası ve reflektörü, uzaktan kumandalı merkezi kilitleme ve 6.5x16 kapak jantlı 205/55/16 lastikler standart olarak sunuluyor. Attraction donanım seviyesinde Advance paket kapsamında 2.590 euro karşılığında, arka park sensörü, Deluxe otomatik klima, renkli ekranlı sürücü bilgilendirme ekranı, MMI radyo, dört kollu çok fonksiyonlu deri direksiyon, 10 kollu alaşım jantlı 205/55/16 lastikler ve Bluetooth arayüzü gibi donanımlar alınabiliyor.
 
Sportif özellikleri ile ön çıkan Ambition donanım paketinde ise, Attraction'a ek olarak; Rallye kumaş koltuk döşemeleri, spor ön koltuklar, ktlanabilir baldır destekli manuel yükselik ayarlı ön koltuklar, alüminyum kapı eşik kaplamaları, 3 kollu yükseklik ve derinlik ayarlı deri spor direksiyon, renkli ekranlı sürücü bilgilendirme sistemi, spor süspansiyon, Drive Select, ön sis farları ve 7.5x17 beş kollu alüminyum jantlı 225/45/17 lastikler bulunuyor. Ambition donanım seviyesinde Advance paket kapsamında 1.980 euro karşılığında, arka park sensörü, Deluxe otomatik klima, MMI radyo, üç kollu çok fonksiyonlu deri direksiyon ve Bluetooth arayüzü gibi donanımlar sunuluyor.
 
Konfor odaklı bir donanım seviyesi olan Ambiente de ise Attraction'a ek olarak; parlaklık paketi, Regatta kumaş koltuk döşemeleri, 3 boyutlu LUV iç dekor, siyah plastik kapı eşik kaplamaları, iç aydınlatma paketi, renkli ekranlı sürücü bilgilendirme sistemi, arka park sensörü, hız sabitleme sistemi ve 7x16 on beş kollu alüminyum jantlı 205/55/16 lastikler sunuluyor. Ambiente donanım seviyesinde Advance paket kapsamında 1.530 euro karşılığında, Deluxe otomatik klima, MMI radyo, dört kollu çok fonksiyonlu deri direksiyon ve Bluetooth arayüzü gibi donanımlar alınabiliyor.
 
 AttractionAmbitionAmbiente
DIŞ DONANIM
Elektrikli, ayarlanabilir ve ısıtmalı LED sinyalli yan aynalarSSS
Gövde renginde aynalarSSS
Isıtmalı ön cam silecek fiskiyesiSSS
Isı yalıtımlı camlarSSS
Parlaklık paketi--S
Siyah trim şeritleriSS-
Gündüz farlarıSSS
Yer tasarruflu yedek lastikSSS
İÇ DONANIM
Maraton kumaş koltuk döşemeleriS--
Rallye kumaş koltuk döşemeleri-S-
Regatta kumaş koltuk döşemeleri--S
Katlanabilir arka koltukSSS
Spor ön koltuklar-S-
Manuel yükselik ayarlı ön koltuklarS-S
Katlanabilir baldır destekli manuel yükselik ayarlı ön koltuklar-S-
Alüminyum iç görünümSSS
Micro metalik gümüş iç dekorSS-
3 boyutlu LUV iç dekor--S
Siyah plastik kapı eşik kaplamaları--S
Alüminyum kapı eşik kaplamaları-S-
Manuel klimaSSS
Ön kol dayamaSSS
İç aydınlatma paketi--S
Otomatik kararan iç aynaSSS
Çakmak ve küllükSSS
Velur paspaslarSSS
DİREKSİYONLAR
4 kollu yükseklik ve derinlik ayarlı deri direksiyonS-S
3 kollu yükseklik ve derinlik ayarlı deri spor direksiyon-S-
BİLGİ RADYO SİSTEMLERİ
Monochrome sürücü bilgilendirme sistemiS--
Renkli ekranlı sürücü bilgilendirme sistemi-SS
GÜVENLİK
ABSSSS
EBDSSS
Hidrolik fren asistanıSSS
ESPSSS
Elektronik diferansiyel sistemi (EDL)SSS
Yağmur ve far sensörüSSS
Spor süspansiyon-S-
Dinamik süspansiyonS-S
Drive Select-S-
Arka park sensörü--S
Yokuş destek asistanıSSS
Hız sabitleme sistemi--S
ISOFIX çocuk koltuğu hazırlığıSSS
Start stop sistemiSSS
Sürücü ve yolcu havayastığıSSS
Sürücü diz havayastığıSSS
Ön sis farları-S-
Arka sis farlarıSSS
Servo direksiyonSSS
ImmobilizerSSS
İlk yardım çantası ve reflektörüSSS
Uzaktan kumandalı merkezi kilitlemeSSS
JANTLAR
6.5x16 kapak jantlı 205/55/16 lastiklerS--
7.5x17 beş kollu alüminyum jantlı 225/45/17 lastikler-S-
7x16 on beş kollu alüminyum jantlı 205/55/16 lastikler--S
 
Ultra hafif yapı teknolojisi sayesinde ağırlık azaltılan A3 Sedan’ın standart olarak sunduğu start-stop ve enerji geri kazanım sistemleri sayesinde ekonomik ve çevreci bir görüntü çiziyor. Start-stop sistemi, araç durduğu anlarda, motoru kapatarak yakıt tüketiminin ve egzost emisyonlarının azaltılmasına yardımcı oluyor. Sürücü ayağını frenden çektiğinde ise aracı yeniden çalıştırarak kalkışa hazır hale getiriyor. Enerji geri kazanım sistemi ise, şarj dinamosu voltajının artırılması ile araç mevcut hızında, gaz pedalına basmadan ilerlerken veya fren yapılırken, kinetik enerjinin kullanılabilir elektrik enerjisine dönüştürülmesini sağlıyor. Bu geri kazanılan enerji, müteakip hızlanmalarda şarj dinamosunu desteklemek için kullanılarak %3 yakıt tasarrufu sağlıyor.
 
Audi drive select verimlilik modu ise sürücüyü yakıt tüketimini azaltabilen bir sürüş stiline sahip olması konusunda destekliyor. Daha düşük motor hızı aralıklarında vites değiştirmeye imkan sağlayan sistem, verimlilik modunda, elektromekanik direksiyon sistemi, hız sabitleme sistemi ve uyarlanabilir hız sabitleme sistemi ile sürüş direncinin daha da azaltılmasına katkıda bulunuyor. Aynı şekilde klimanın çalışmasını da optimize eden sistemin yanında A3 sedanda, yakıt tüketimini azaltmak adına yol bilgisayarı, tüketim verisi özetleri, daha geniş bir vites uyarı ekranı ve yakıt açısından daha verimli bir sürüş için ipuçları sağlayan verimlilik programı ile donatılmış. 
 
Audi A3 Sedan’ın gövdesinde kullanılan sıcak ve soğuk biçimlendirilmiş metal paneller ve profiller ultra modern bir hafif yapı meydana getirerek araca, düşük ağırlık, yüksek bükülmezlik ve sağlamlık sağlıyor. Yeni A3 sedanda, ultra yüksek dayanıklılığa sahip çeliklerin haricinde, motor kaputu ve çamurluklar gibi bölgelerde hafif alüminyum kullanılarak ağırlığın azaltılması sağlanmış. Ön akstaki alüminyum bileşenler ve alüminyum alaşım jantlar genel ağırlığı azaltmanın yanında, çeviklik ve sürüş konforunun da artmasına yardımcı oluyor. 
 
Audi A3 Sedan 1.4 TFSI'de kullanılan ünite, yakıtı doğrudan yanma odasına püskürterek, ince bir şekilde atomize olmasını sağlayan ve bu sayede en küçük damlasına kadar yakıtın daha iyi bir şekilde kullanılarak tüketiminin azaltılmasına destek olan FSI teknolojisinin, turbo ile güçlendirilmesiyle elde edilmiş. Yüksek gücün gerekmediği durumlarda dört silindirin ikisini kapatan akıllı Audi Cylinder on demand teknolojisi ile de desteklenen 140 hp lik 1.4 litrelik ünitenin turbosu, şarj basıncını hızlı ve hassas bir şekilde düzenleyen elektrikli tahliye kapağı etkinleştiricisine sahip olmasıyla öne çıkıyor. EU6 emisyon standardını şimdiden karşılayan TFSI motorda, egzoz manifoldu, su soğutmalı silindir başlığına entegre edilerek motorun ısınma süresi ve egzoz gazının ısısı azaltılarak özellikle spor sürüşlerde tüketimin azaltılması sağlanmış.
 
A3 sedanın daha sportif bir görünem kavuşması için sunulan S line paketi, yüksek parlaklığa sahip siyah renkte radyatör ızgarası, yan hava menfezleri, spor tasarımlı tamponları ve bal peteği formunda platin grisi renge boyalı difüzörü ile, dinamik bir dış görünüm sunuyor. 8 J x 18 ebadında, kısmen cilalı, 5 paralel kol tasarımlı, 225/40 R 18 lastiklerle sunulan alüminyum döküm jantl seçeneği opsiyonel olarak 19 inçe kadar yükseltilebiliyor. Spor süspansiyonla karşılaştırıldığında 10 mm veya dinamik süspansiyonla karşılaştırıldığında 25 mm alçaltan daha dinamik yay/amortisör ayarlı S line spor süspansiyon, ön çamurluklar ve kapı eşiği trimlerinde S line logoları, siyah rengin hâkim olduğu ön panel, tavan döşemesi, koltuk döşemelerinden kontrast dikişler, S line amblemli, siyah deri kaplı, 3 kol tasarımlı S line spor deri direksiyon ve vites kolu, spor ön koltuklar, mat alüminyum dekor unsurları, ışıklı makyaj aynası, eşya saklama ve bagaj bölümü paketi, S line seviyesinde sunulan diğer donanımlar olarak karşımıza çıkıyor. 

 

Son Güncelleme : 20 Haziran 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo