YENİ OPEL ZAFİRA 1.6 CDTI, TÜKETİM VE ÖZELLİKLERİ İNCELEMESİ

Ototeknikveri     20 Haziran 2014 02:27

Opel\'in yeni 1.6 litrelik dizel motoruna sahip Zafira Tourer, diğer gelişmiş özellikleri ile de dikkat çekiyor.

YENİ OPEL ZAFİRA 1.6 CDTI, TÜKETİM VE ÖZELLİKLERİ İNCELEMESİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bumerang şekilli ön far grubu, kanat şekli gündüz farları, trapezoid ızgarası ve ince A sütunları ile şık ve dinamik bir görünüşe sahip olan Zafira Tourer,  geniş ve yedi kişiye kadar yükselebilen yolcu kapasitesine sahip iç mekanıyla dikkat çekiyor. İlk olarak her ikisi de otomatik şanzıman ile birlikte sunulan 165 hp güç üreten 2.0 litrelik dizel ve 140 hp güç üreten 1.4 litrelik turbo benzinli motor seçenekleriyle satılmakta olan Zafira Tourer, motor gamına yeni eklenen BlueInjection teknolojisine sahip 1.6 CDTI dizel motoruyla ilgi çekiyor. Sadece manuel şanzıman ile sunulan 136 hp’lik 1.6 CDTI motor 320 Nm tork değeri, 100 km’de ortalama 4.1 litrelik yakıt tüketimi ve 109 g/km’lik CO2 salınımıyla çevreci bir performans sergiliyor. Yakıt tüketimi, işletim maliyeti ve emisyonda gözle görülür ölçüde azalma sağlayan ecoFLEX teknolojileri arasında, aero kapakçıklarına sahip ve motora giden hava akışını gerektiğinde kapatabilme özelliğine sahip ön ızgara yer alıyor. Bu sayede motor ısınmadan önceki yakıt sarfiyatı azaltılırken, araç daha aerodinamik bir hale getirilebiliyor. Diğer ecoFLEX teknolojileri arasında start-stop sistemi, yakıttan tasarruf sağlayan lastikler, akıllı güç yönetimi ve tüketimi azaltan gelişmiş ayarlar bulunuyor.
 
 
 
Tamamen yeni 1.6 CDTI motor, nitrojen oksit (NOx) emisyonlarını %70 oranında azaltarak 2015 yılında yürürlüğe girecek Euro 6 emisyon standartlarını şimdiden karşılamayı sağlayan BlueInjection teknolojisine sahip. BlueInjection sistemi, kokusuz ve zararsız dizel egzoz temizleme sıvısı olan AdBlue solüsyonunu kullanıyor. Harici bir tankta saklanan AdBlue solüsyonu, egzoz gazına enjekte edilerek katalitik dönüştürücüde NOx gazının zararsız olan su ve nitrojene ayrıştırılmasını sağlıyor. Araçta yer alan start-stop sistemi ise, özellikle şehir içinde yakıt tüketiminin azaltılmasına yardımcı oluyor. Araç durağan halde ve vites boştayken motoru durduran sistem, debriyaj pedalına basıldığında motorun tekrar devreye girmesini sağlıyor. Gelişmiş bir jeneratör, marş dinamosu ve özel bir aküden oluşan sistem, gösterge paneli üzerindeki bir tuşa basılarak devreye alınabiliyor veya devre dışı bırakılabiliyor. 
 
 
 
Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI'de sunulan ecoFLEX sürüş asistanı, maksimum yakıt tasarrufu sağlamak için gereken zamanda vites değiştirilmesi için uyarılarda bulunuyor. Ayrıca sistem katedilen 50 kilometrede en fazla yakıt tüketen donanımı, göstergeler arasındaki ekranda üç farklı alt menüde gösteriyor. Soldaki grafik anlık ekonomi seviyesini gösterirken, maksimum ekonomi tüm dikey paneller yandığında gerçekleşiyor. Anlık olarak ek enerji tüketiminde bulunan sistemleri de göstereden araç, katedilen 50 kilometrede sürüş tarzı verimliliği 5 kilometrelik bölümler halinde göstererek sürücünün, sürüş stilini yakıt tasarrufu yapmaya adapte edebilmesini sağlıyor. 

 

Son Güncelleme : 20 Haziran 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo