YENİ FORD GRAND TOURNEO CONNECT'İN DETAYLI İNCELEMESİ

Ototeknikveri     20 Haziran 2014 02:28

Ford'un yeni ticari modeli Grand Tourneo Connect, yedi kişilik yolcu kapasitesi ile aile kullanımına da uygun bir seçenek olacak.

YENİ FORD GRAND TOURNEO CONNECT'İN DETAYLI İNCELEMESİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ticari ürün gamını yeni Courier ve Connect modelleri ile güncelleyen Ford, ülkemizde de bu araçları satışa sunmaya hazırlanıyor. Her iki model içinde binek kullanıma uygun versiyon olan Tourneo seçeneği ile daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı hedefleyen Ford, ayrıca, yeni nesil Tourneo Connect'lerde, 5 veya 7 kişilik oturma düzenine sahip uzatılmış versiyon olan Grand Tourneo Connect alternatifine de yer veriyor. Sadece 5 koltuklu olarak sunulan Tourneo Connect 4.42 metre uzunluğa sahipken, boyu 40 cm uzayan Grand Tourneo Connect 4.82 metre uzunluğa sahip. Yan aynaları dahil 2.137 mm genişliğe sahip olan yeni Grand Tourneo Connect'in yükseliği ise 1.840 mm. 7 koltuklu kullanımda 322 litre ve 5 koltuklu kullanımda 1.287 litre bagaj hacmini kullanıcılarına sunabilen aracın, arkadaki iki koltuk sırası tamamen yatırıldığında elde edilen hacim 2.620 litreye ulaşıyor.
 
 
 
Ticari araçta sedan konforu ve sürüş özellikleri sunabilmesi amacıyla geliştirilen aracın ön aksında, McPherson, arka aksında ise Torsiyon çubuğundan oluşan süspansiyon sistemine yer verilmiş. Kısa versiyonda 300 mm çapında ön disklerin kullanıldığı Tourneo Connect'in uzun versiyonunda artan ağırlık sebebiyle 320 mm çapındaki ön disklere yer verilmiş. Elektrik destekli direksiyon ssitemine sahip olan aracın iki kaldırım arasındaki dönüş çapı 12.2 metre iken iki duvar arasında bu değer 12.5 metreye yükseliyor. 
 
 
Geniş bir motor yelpazesine sahip olan Tourneo Connect ailesinde, 1.0 ve 1.6 litrelik Ecoboost benzinli ile 1.6 litrelik dizel motor seçenekleri sunuluyor. 1.0 litrelik Ecoboost motorun sunulmadığı Grand karoser seçeneğinde 75 hp, 95 hp ve 115 hp güç çıkışlarına sahip 1.6 litrelik dizel Duratorq motor manuel şanzıman ile, 150 hp güç üreten 1.6 litrelik benzinli Ecoboost motor ise 6 ileri oranlı otomatik şanzıman ile sunuluyor. 75 hp'lik ve 95 hp'lik 1.6 dizel versiyonlar ortalama 5.0 litre yakıt tüketirken 115 hp'lik versiyon 4.9 litrelik değeri ile dikkat çekiyor. FE adlı ekonomik sürüş paketine sahip 75 hp'lik ve 95 hp'lik 1.6 dizel versiyonlarda ise ortalama tüketim değeri 4.6 litreye geriliyor. Araçta  tek otomatik şanzıman alternatifinin sunulduğu 1.6 litrelik benzinli seçenek ise ortalama 8.0 litrelik tüketim değerine sahip.
 
 
Şehir içi fren destek sistemi ve Ford Sync gibi güvenlik donanımlarına sahip olmasıyla da dikkat çeken Grand Tourneo Connect'de sunulanyan havayastıkları, birinci, ikinci ve üçüncü koltuk sırasındaki yolcuları yandan alınan darbelerden koruyor. Yeni Ford Grand Tourneo Connect'de, ABS, çekiş kontrolü, ESC, EBD, acil fren desteği (EBA), adaptif yük kontrol sistemi (LAK), yokuşta kalkış desteği (HSA), römork savrulma kontrolü (TSC), acil fren ışık sistemi (EBL) ve vektörel tork kontrolü (TVC) gibi güvenlik donanımları bulunuyor.
 

Son Güncelleme : 20 Haziran 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo