VOLKSWAGEN'İN 2018 THİNK BLUE STRATEJİSİ

Ototeknikveri     26 Kasım 2014 11:55

Volkswagen harcanan enerjinin ve karbondioksitin her zerresini sayıyor ve 2018 yılı itibariyle en çevreci otomobil üreticisi olmak istiyor.

VOLKSWAGEN'İN 2018 THİNK BLUE STRATEJİSİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Detaylardaki mükemmellik: Hafif tasarım ve ileri teknoloji inovasyonlar
2018 yılı itibariyle çevreye duyarlı, sürdürülebilir üretim yapan ilk otomobil üreticisi olmayı kendisine hedef olarak koyan Volkswage’nin bu hedefe ulaşmaktaki enstrümanlarından birisi ise “Think Blue” ismini verdiği çevre stratejisi. Bu strateji, aynı zamanda şirketin sürdürülebilirlik kampanyasının izlenebilir, transparan ve uygulanabilir olmasını da içeriyor. Kapsamlı “Think Blue” yaklaşımı üç ayaktan oluşuyor: etkili ve yüksek verimli ürünler ve teknolojiler geliştirmek, kamuoyunu çevresel duyarlılığa davet etmek ve dünya çapında çevrenin korunmasına dair üretilen projeleri ve bu amaçla çalışan girişimleri desteklemek. 


Think Blue Mühendisliği
Etkili ve yüksek verimli ürünler ve teknolojiler geliştirmek için gerekli parametreler “Think Blue Mühendislik” ile ifade buluyor. Volkswagen Teknik Geliştirme departmanı, ürün geliştirme sürecinin erken aşamalarında sürdürülebilirlikle ilgili meseleleri göz önüne almaya başlıyor. Firma, tüm Volkswagen ürünlerinde ve işyerlerinde, teknik geliştirmede ve tüm ürün döngüsünde, çevresel uyumluluğu her geçen gün daha fazla geliştirmeyi amaçlıyor.

 

Bu strateji dahilinde Teknik Geliştirme departmanı iklimin korunması, kaynak tasarrufu ve toplum sağlığı konularında gözle görülür katkı sağlamak için çalışıyor. Spesifik olarak belirtmek gerekirse, hedefler arasında; atık maddeleri, emisyonları, su kullanımını ve karbondioksit emisyonunu 2018 yılı itibariyle 2010 verileriyle karşılaştırıldığında % 25 azaltmış olmak var. Volkswagen ayrıca pazardaki tüm segmentlerde en çevre dostu otomobili sunmayı hedefliyor. Think Blue Mühendislik yaklaşımını temel alarak, her yeni ürün en ince ayrıntısına kadar bir öncekinden daha iyi ve daha çevre dostu olarak geliştirilecek ve üretilecek. Bu kapsamda, Volkswagen yepyeni bir dizi inovatif teknolojiyi üretim faaliyetlerine adapte ediyor. 

 

Son Güncelleme : 26 Kasım 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo