VOLKSWAGEN'İN HAFİF ÜRETİM TEKNOLOJİSİ

Ototeknikveri     10 Aralık 2014 10:48

Volkswagen, yeni geliştirdiği teknolojiler ile araç ağırlığını azaltarak, yakıt ve emisyon değerlerinde iyileşme hedefliyor.

VOLKSWAGEN'İN HAFİF ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Son yıllarda güvenlik, konfor ve kolay kullanım ile ilgili beklentiler son derece yükseldi. Uzun yıllar bu beklenti alanlarında gerçekleştirilen ilerlemelerde ağırlık ve boyut açısından çok iç açıcı sonuçlar alınamıyordu. Volkswagen bunu değiştirdi. Firma, çok satan düşük bütçeli modellerinde bile inovatif hafif tasarımlar kullanarak bu alanda dünyada bir ilki gerçekleştirdi. Bu alanın öncülerinden birisi son model Golf modeli. Bir önceki modelle karşılaştırınca yeni Golf 100 kg daha hafif ve buna rağmen daha fazla güvenlik, konfor ve kullanım kolaylığı sağlıyor. Volkswagen birkaç hafta önce tanıtılan yeni jenerasyon Passat modelinde de benzer bir ilerleme kaydetti ve bu modeli 85 kg daha hafif olacak şekilde üretti.


Şimdi, Volkswagen hafif tasarım inovasyonunu çok satan, düşük bütçeli modellerine de yayıyor. Örneklerden birisi de Polo R WRC’nin sokak versiyonu. Bu arabada motor kaputu için üç katmanlı sandviç panel kullanılıyor. Bu panel, iki çelik kaplama katmandan ve bir polimer termoplastik orta katmandan oluşuyor. Bu kompozit materyal dayanıklılığından bir şey kaybetmeden %30 ağırlık tasarrufu sağlıyor. Sandviç panel, önce özel ve az sayıda üretilen modellerde uygulanan inovasyonun akabinde çok satan modellere uygulanmasına tipik bir örnek olacak. 

 

Son Güncelleme : 10 Aralık 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo