AUDİ'NİN YENİ SPORCUSU; RS3 SPORTBACK

Ototeknikveri     12 Aralık 2014 09:32

Audi, 367 hp güç üreten 2.5 litrelik motora ve quattro sistemine sahip kompakt modeli yeni RS3 Sportback'i resmi olarak tanıttı.

AUDİ'NİN YENİ SPORCUSU; RS3 SPORTBACK
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi, Dünya'nın en güçlü premium kompakt otomobili olarak nitelendirdiği yeni RS3 Sportback modelinin detaylarını yayınladı. A3 model serisinin amiral gemisi olacak RS3 Sportback selefine oranla daha yüksek performans sunmasıyla öne çıkıyor. Agresif dış görünümü ile diğer kardeşlerinden ayrılan RS3 Sportback'te, büyük hava girişlerine sahip tampon ve yeni ön ızgara ile sportif bir görünüm elde edilmiş. Alüminyum yan ayna kapakları, azaltılan yerden yükseliği, sportif ikili egzost çıkışı, 19 inçlik alaşım jantları ve krom detaylara sahip arka tamponu ile farklılaşan aracın iç mekanında ise, Nappa deri spor koltuklar, alt tarafı düzleştirilmiş ve kontrast yaratan dikişlere sahip alkantra direksiyon, alüminyum detaylar, paslanmaz pedallar ve karbon fiber trimler yer alıyor. 

 

Audi'nin en güçlü iddiasında olduğu aracın kalbinde ise beş silindirli 2.5 litrelik TFSI benzinli motor görev yapıyor. 367 hp güç üreten bu motor, 1.625 ile 5.550 devir bandında 465 Nm'lik tork değeri ile akıcı sürüşlere imkan tanıyor. Selefine oranla 55 kg azalan, toplam 1.520 kg'lık ağırlığı ile 0'dan 100 km/s hıza 4.3 saniyede ulaşabilen yeni RS3 Sportback, selefinden 0.3 saniye daha hızlı olmayı başarıyor. Yedi ileri oranlı S-tronic otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi quattro ile birlikte sunulan aracın, 250 km/s ile sınırlandırılan maksimum hızı istenildiğinde 280 km/s hıza yükseltilebiliyor. Spor sispansiyonlara, özel amortisrlere ve seramik fren opsiyonuna sahip olan aracın, progresif direksiyon sisteminin oranı 15.3:1 ile 10.9:1 aralığında değişiyor. Audi, yeni güçlü kompakt hatchback modelini önümüzdeki yılın Mart ayında pazara sunmaya hazırlanıyor. Yeni Audi RS3 Sportback'in ilk resimlerine aşağıdaki galeri linkinden ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 12 Aralık 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo