YENİ 2015 VOLKSWAGEN PASSAT'IN İLK RESİMLERİ

Ototeknikveri     17 Aralık 2014 05:57

Merakla beklenen yeni Passat'ın ilk resimleri ortaya çıktı.

YENİ 2015 VOLKSWAGEN PASSAT'IN İLK RESİMLERİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Daha önce açıklandığı gibi yeni jenerasyon Volkswagen Passat'ın ilk resimleri 03.07.2014'te ortaya çıktı. Değişen boyutları ile daha sportif ve şık hale gelen yeni Passat, keskin izgileri ile dikkat çekiyor. Alman üreticinin yeni jenerasyon modellerinde yer verdiği MQB platform üzerinde yükselmeye başlayan yeni Passat, daha kısa olmasına karşın daha alçak ve geniş karoseri ile oldukça sportif görünüyor.

Yeni Passat ilk resim galerisi için lütfen tıklayınız.

Yapılan hafifletme çalışmaları ile yaklaşık 85 kg hafifleyen aracın motor gamı da tamamen yenilenmiş. Güncel modelde kullanılan 122 hp ve 160 hp güç çıkılarına sahip olan 1.4 TSI, yerini 125 hp ve silindir kapatma fonksiyonuna sahip (ACT) 150 hp'lik güç çıkışlarına sahip 1.4 TSI'lere bırakmış. 180 hp güç üreten 1.8 litrelik TSI'nin motor gamına eklendiği yeni Passat'ın 220 hp güç üreten 2.0 litrelik TSI seçeneği, önceki jenerasyondaki 210 hp güç üreten 2.0 TSI'nin yerini almış. B7 kodlu mevcut Passat'da görev yapan 300 hp'lik V6 motor ise yerini 280 hp'lik 2.0 TSI'ye bırakmış.

Dizel cephesinde ise 105 hp güç üreten 1.6 litrelik TDI'nin gücü 120 hp'ye çıkartılmış. 140 hp ve 177 hp güç alternatiflerine sahip olan 2.0 TDI ise yeni nesilde, 150 hp, 190 hp ve 240 hp güç seçenekleri sunar hale getirilmiş.

Volkswagen, yeni jenerasyon Passat'da bir çok teknolojik yeniliği sunuyor. Aktif bilgi ekranı, çevre görüş sistemi, head up display ve yeni nesil led farlar bu yeniliklerin en dikkat çekicileri olarak karşımıza çıkıyor.

Alman markanın 2010 yılında Touareg modelinde sunmaya başladığı "Alan Görüntüleme" adlı çevre görüş sistemi olan Area View, daha da geliştirilerek yeni nesil Passat'daki yerini almış. Sistemde kameralar tarafından aracın ön, yan ve arka bölümlerinde alınan görüntü işlenerek multimedya ekranı üzerine aktarılıyor. Ayrıca, engel algılama fonksiyonu da mevcut olan sistem gelişmiş 3D kuşbakışı perspektifleri ile muadillerinden ayrılıyor. Otomatik park sistemine de destek olan Area View sistemi, off-road fonksiyonu ile, düşük hızlarda gerçekleştirilen hafif arazi sürüşlerinde, ön kamera yardımı ile sürücünün göremediği ancak araç için tehlike oluşturabilecek büyük taşlar veya ağaç kütükleri gibi nesnelere karşı kullanıcıyı uyarabiliyor.

Şık tasarımı ile dikkat çeken yeni Passat'ın ön farlarında, donanıma bağlı olarak, halojen veya led far alternatifi olacak. Ön led farları üç farklı versiyona, arka led farları ise iki farklı versiyona sahip olacak yeni Passat'da, güncel Passat'da sunulan bi-xenon far teknolojisinin yerini, yeni full led far sistemi alacak. 

İlk kez Audi'nin yeni TT modelinde tanıtılan yeni gösterge paneli, yeni nesil Passat ile birlikte Volkswagen modellerinde de kullanılmaya başlanacak. Tüm bilgilerin 2 veya 3 boyutlu olarak görüntülenmesine imkan verecek bu yeni gösterge paneli, 12.3 inç boyutlarına sahip olacak. 1.440 x 540 piksel ekran çözünürlüğü ile son derece hassas bir ekrana sahip olacak sistem, high end grafikleri ile ayrıntıların rahatlıkla görüntülenmesini imkan verecek.  

Sürüş bilgilerinin ön cama yansıtılmasını sağlayan head up display sistemi de yeni nesil Passat'ın yeniliklerinden biri olacak. Sürücülerin gözlerini yoldan ayırmadan, anlık hız, yasal hız sınırı ve navigasyon gibi araçla ilgili bilgilere ulaşmasına imkan verecek sistem, sürücünün tepki süresinin de kısalmasını sağlayara güvenliğe olumlu katkı saplayacak. 

Yeni Passat'ın 2.0 TDI motorunun detayları için lütfen tıklayınız.

Yeni Passat Head-up display haberi için lütfen tıklayınız.

Yeni Passat led far sistemi haberi için lütfen tıklayınız.

Yeni Passat'ın altyapısı haberi için lütfen tıklayınız.

Yeni Passat Aktif Bilgi ekranı haberi için lütfen tıklayınız.

Yeni Passat hibrid versiyon haberi için lütfen tıklayınız.

Yeni Passat çevre görüş sistemi haberi için lütfen tıklayınız.

Yeni Passat'ın tüm motor gamı için lütfen tıklayınız.

 

 

Son Güncelleme : 17 Aralık 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo