YENİ SKODA OCTAVİA'NIN ÜRETİMİ 500.000'İ AŞTI

Ototeknikveri     25 Aralık 2014 12:11

Skoda, 2012 yılında yollara çıkan yeni jenerasyon Octavia modelinden bugüne kadar yarım milyon adet üretti.

YENİ SKODA OCTAVİA'NIN ÜRETİMİ 500.000'İ AŞTI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda, Mladá Boleslav’da yer alan tesislerinde 500 bininci üçüncü jenerasyon Octavia’yı üretim bandından indirdi. Beyaz renkli bir Octavia GreenLine olan bantlardan inen yarım milyonuncu araç ile birlikte, ilk olarak 2012 yılında yollara çıkan üçüncü nesil kısa sürede büyük bir başarıya imza atmış oldu. Sınıfının oldukça başarılı bir örneğini teşkil eden Octavia pazarda büyük satış başarısı elde etti. Batı Avrupa’da bu başarılı modelin satışı bu yıl Kasım ayı sonu itibariyle % 25 arttı.

 

Skoda Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Werner Eichhorn Octavia’nın başarısı hakkında şunları söyledi: “İki yıldan az bir sürede yarım milyon Octavia üretmek bu arabanın uluslararası pazarlarda ne kadar olumlu karşılandığını kanıtlıyor. Markanın kalbi olarak Skoda Octavia, büyüme stratejimizin temel direği. Gelecek yıllarda büyümeyi sürdürmeyi ve yeni müşteri kitlelerini Octavia ile ve diğer çekici Skoda modelleri ile tanıştırmayı planlıyoruz.”

 

Üçüncü jenerasyon kendi sınıfında standartları yeniden belirliyor ve bugüne dek üretilmiş en geniş, güvenli, hafif, konforlu, pratik ve çevre dostu Octavia olması ile öne çıkıyor. Ek olarak, Octavia serisi daha önce hiç olmadığı kadar esnek. Octavia binek ve station karoser altenatiflerinin yanında önden çekişli ve dört çekişli iki farklı seçenekle geliyor. Ayrıca, Skoda Octavia RS bugüne dek üretilen en hızlı Octavia olma ünvanını taşıyor. Çevre dostu Skoda Octavia GreenLine 100 kilometre başına sadece 3.2 litre yakıt tüketiyor (CO2 emisyonu: 85g/km). Doğalgazlı (CNG) Skoda Octavia G-TEC ve güçü off-road yeteneklerine sahip çok amaçlı Skoda Octavia Scout 2014 yılında pazarlara giriş yaptı. Ek olarak, modelin seçkin bir varyasyonu olan Skoda Octavia L&K de Avrupa’da satışta.

Son Güncelleme : 25 Aralık 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo