SKODA BİR YILDA 1.5 MİLYON MOTOR VE ŞANZIMAN ÜRETTİ

Ototeknikveri     26 Aralık 2014 09:37

Çek üretici, 2014'te sadece modelleri ile değil, üretimini gerçekleştirdiği motor ve şanzımanlar ile de başarıyı yakaladı.

SKODA BİR YILDA 1.5 MİLYON MOTOR VE ŞANZIMAN ÜRETTİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda, bu yıl Çek Cumhuriyeti fabrikalarında 1.5 milyon adet motor ve şanzıman üretimi gerçekleştirerek tüm zamanların en başarılı yılını geçirdi.  Mladá Boleslav ve Vrchlabí’de bu yıl şu ana kadar 533.000 motor ve 967.000 şanzıman üretim bantlarından indi. Sekiz farklı motor ve toplam üç farklı tipte şanzıman üretimini gerçekleştiren Skoda’nın bu üretimleri kendi modellerinin yanında, firmanın çözüm ortaklığı yaptığı Volkswagen Group gibi başka bazı markalarda kullanıldı. 

 

Skoda’nın motor ve şanzıman üretimi bölümünün sorumlusu, Frank Engel firmanın ürettiği modern bileşenlerle ilgili şu açıklamalarda bulunuyor: “Skoda’nın bileşen geliştirmesi ve üretimi global üretim ağımızın temel direğidir. Çalışanlarımızın ustalığı ve verimli üretim konseptimiz sayesinde bu yılki 1.5 milyon motor ve şanzıman üretimi rekor bir rakam. ‘Mükemmelliğin Merkezi’ Volkswagen Group’un da önemli bir parçası olarak bileşen üretimi büyümeye ve grubumuzun ve markamızın büyüme stratejisinin baş rol oyuncularından birisi olmaya devam edecek.”

 

Son yıllarda Skoda motor ve şanzıman üretimini adım adım arttırmıştı. Frank Engel bununla ilgili olarak “Skoda dünya çapında genişlemeyi planlıyor. Buna hazırız.” diyor. 2014’ün ortalarında marka Mladá Boleslav’daki üretimini genişleterek EA 2011 serisindeki yeni üç silindir motorları (1.0 MPI 44 kW ve 55 kW) tanıttı. Bu motor ailesinden Skoda aynı zamanda 1.2 TSI, 1.4 TSI ve benzinli 1.6 MPI’yi de Mladá Boleslav’da üretiyor. 2001 ve 2009’dan beri ana Skoda fabrikası EA 111 serisinden 1.2 HTTP ve 1.2 TSI motorları üretegeldi. Bu yıl Mayıs ayı başında Skoda 3 milyonuncu 1.2 HTP motoru üretti. 

Son Güncelleme : 26 Aralık 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo