SKODA OCTAVİA COMBİ 4X4 İLE STANDART MODELİN FARKLARI

Ototeknikveri     03 Ocak 2015 09:58

Ülkemizde dört tekerlekten çekiş sistemini sunan ender modellerden Skoda Octavia Combi 4x4, daha fazla sürüş güvenliği vaat ediyor.

SKODA OCTAVİA COMBİ 4X4 İLE STANDART MODELİN FARKLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda'nın kompakt station modeli Octavia Combi ülkemizde Elegance adlı en üst donanım seviyesiyle 105 hp güç üreten 1.6 litrelik dizel motora sahip üç farklı alternatifle sunuluyor. Octavia Combi, önden çekişli olarak hem manuel hem de DSG otomatik şanzıman ile alınabilirken, dört tekerlekten çekiş sistemiyle ise sadece manuel şanzımanla tercih edilebiliyor. Önden çekişli Octavia Combi 1.6 TDI 76.700 TL'den satışa çıkarken, 4x4 sistemine sahip olan versiyon 82.400 TL'den yani 5.700 TL daha yüksek bir bedel ile alınabiliyor. 4x4 versyonun fiyatı, DSG şanzımana sahip Octavia Combi 1.6 TDI'nin 81.900 TL'lik etiketinin de üzerinde kalıyor. Peki bu sistem neler vaat ediyor?

 

Normal şartlarda gücün büyük bölümünü ön aksa ileten dört tekerlekten çekiş sistemi, gerekli hallerde arka aksa daha fazla güç göndererek tekerleklerin yola tutunmaya zorlandığı durumlarda çekişin kesintiye uğramasına imkan vermiyor. Standart olarak sunulan elektronik diferansiyel kilidi, yere tutunmakta zorlanan tekerleğe giden gücü azaltarak, yere tutunan tekerleklere aktarılan gücü arttırarak özellikle virajlarda daha başarılı yol tutuş sağlıyor. 4x4 Ocativa'nın bir diğer avantajı da, önden çekişli versiyonun arka aksında torsiyon çubuğuna sahip süspansiyon sistemi kullanılmasına karşın, bu seçenekte konforu arttırmasının yanında, ani ağırlık değişimlerinde aracın daha stabil kalmasını sağlayan bağımsız süspansiyon sistemine yer veriliyor olması. 4x4 sisteminin bir diğer avantajı da önden çekişli versiyona göre frensiz romork çekme kapasitesinde 50 kg ve frenli romork çekme kapasitesinde 200 kg daha fazlasını sunması.

 

Sürüş güvenliği açısından azımsanmayacak avantajlar sunan 4x4 sistemi, aracın yerden yükseliğinin standart model ile aynı olması ve ekstra donanım olan bozuk yol paketinin ülkemizde sunulmuyor olması ile Octavia Combi'nin arazide yüksek performans sunmasına yeterli olmuyor. Ayrıca 4x4 sistemi araca getirdiği ekstra 108 kg'lık ağırlık sebebiyle tüketim ve performans konularında dezavantaj yaratıyor. 4x4 Octavia Combi, 3 km/s düşük olan son hızı, 0,7 saniye fazla olan 0 - 100 km/s hızlanma süresi, 0,7 litre fazla olan ortalama yakıt tüketimi ve 20 gr/km yüksek olan karbondioksit emisyon değeri ile önden çekişli versiyonun gerisinde kalıyor.

Son Güncelleme : 03 Ocak 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo