YENİ 2015 SKODA SUPERB'İN MUHTEMEL MOTOR GAMI

Ototeknikveri     03 Ocak 2015 10:42

Şubat ayında tanıtılacak yeni nesil Skoda Superb'de, beş benzinli ve üç dizel motor seçeneğinin yanında bir de hibrit versiyonun sunulması gündemde.

YENİ 2015 SKODA SUPERB'İN MUHTEMEL MOTOR GAMI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Önümüzdeki ayın ortalarında resmi olarak tanıtılacak olan üçüncü jenerasyon Skoda Superb'in motor gamı ile ilgili bilgiler Çek medyasında ortaya çıkmaya başladı. Yeni jenerasyon Passat ile bir çok teknolojik unsuru paylaşacak olan yeni Superb'in, motor gamında da Alman kardeşinden izler görülmessi bekleniyor. Yeni Superb'de beş benzinli ve üç dizel motorun yanında bir de hibrit motor seçeneğinin görev yapması muhtemel görünüyor. Benzinli cephesinde 125 hp güç üreten 1.4 litrelik TSI motorun yanında Çek üreticinin ilk kez yer vereceği silindir kapatma fonksiyonuna sahip 150 hp güç üreten 1.4 litrelik TSI motor ülkemiz açısından en dikkat çeken alternatifler arasında yer alıyor. 180 hp güç üreten 1.8 litrelik TSI ile 220 hp ve 280 hp güç alternatiflerine sahip 2.0 litrelik TSI motorlarda diğer benzinli seçenekler olarak sıralanıyor.

 

Yeni Skoda Superb'in dizel seçenekleri içerisinde 1.6 litrelik ünite giriş seviyesi olarak yerini koruyor. Ancak mevcut versiyonda 105 hp güç üreten bu seçenek yeni nesilde, Passat'da olduğu gibi büyüyen turbosu ile artık 120 hp güç üretecek. 2.0 litrelik TDI ise 150 hp ve 190 hp olmak üzere iki farklı güç seçeneğine sahip olacak. Skoda, yeni Superb'de DSG şanzıman alternatifinin yanında 4x4 çekiş sistemi seçeneklerini de motorlara göre opsiyon olarak sunacak. Yeni Skoda Superb'deki son motor alternatifi ise, yeni Passat GTE'deki ile aynı güç sistemine sahip hibrit seçenek olacak. Aracın tüm detaylarının önümüzdeki günlerde ortaya çıkması bekleniyor.

Son Güncelleme : 04 Ocak 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo