AUDİ'NİN YENİ OTONOM SÜRÜŞ KONSEPTİ; PROLOGUE

Ototeknikveri     07 Ocak 2015 10:20

Audi, Los Angeles Fuarı'nda sergilediği Prologue konseptinin otonom sürüş sistemine sahip halini, Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) tanıtıtı.

AUDİ'NİN YENİ OTONOM SÜRÜŞ KONSEPTİ; PROLOGUE
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi'nin geçtiğimiz dönemde yeni tasarım anlayışını anlatmak üzere sergilediği Prologue konsepti, Las Vegas'ta yapılan Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) yenilikçi sürüş sistemi ile birlikte yeniden ortaya çıktı. Alman markanın piloted driving ismini otonom sürüş sistemine sahip olan Prologue konseptinde bir çok sensör ve kameralar görev yapıyor. Aracın ön bölümünde tamponun ortasında, lazer tarayıcı görev yaparken, tamponun köşelerinde ise radar sensörler yer alıyor. Yine ön bölümünde ultrasonik sensörlerin görev yaptığı aracın ön camının üst kısmında ise kamera yer alıyor. Ultrasonik sensörler, aracın yan ve arka bölümünde de yer alırken, arka bölümde ayrıca radar sensörlerde görev yapıyor. Bu sensör ve kameralardan gelen bilgiler ‘zFAS’ adı verilen merkezi sürücü yardım denetleyicisinde değerlendirilerek aracın kendini kendine yol alması sağlanıyor. 

Yüksek teknolojiye sahip aracın kaputunun altında ise 4.0 litrelik V8 TFSI motor, elektrik motorunun entegre edildiği sekiz ileri oranlı e-tiptronic şanzıman ve 2.6 kWh kapasiteli lityum iyon bataryalar görev yapıyor. Toplam 677 hp güç ve 950 Nm tork değerine sahip olan sistem aracın 0'dan 100 km/s hıza 3.5 saniyede ulaşmasını sağlarken, başarılı güç yönetimi sayesinde ortalama yakıt tüketim değeri 7.9 litre olarak gerçekleşiyor. Aracın emisyon değeri ise 185 gr/km olarak veriliyor. 

Son Güncelleme : 07 Ocak 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo