YENİ AUDİ Q7'NİN SÜRÜŞ DESTEK SİSTEMLERİ

Ototeknikveri     14 Ocak 2015 08:31

Audi, yeni jenerasyon Q7 modelinde, güvenliğe olumlu katkı sağlayan bir çok yeni sürüş destek sistemlerine yer veriyor.

YENİ AUDİ Q7'NİN SÜRÜŞ DESTEK SİSTEMLERİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Audi Q7 sürücü yardımcı sistemleri ile segmentindeki standartların ötesine geçerek yeni standartlar belirliyor. Audi’den yapılan açıklamaya göre şu anda dünyada bu konuda Q7’den daha fazlasını sunabilen başka bir seri üretim araba yok. Bazı sistemleri tamamen baştan yeniden geliştirilen Q7’nin gelişmiş sürücü yardımcı sistemleri portfolyosu adaptif hıza sabitleyici ve yoğun trafik asistanını da içeriyor. Bu sistem Q7’nin öndeki araç ile arasındaki güvenli mesafeyi otomatik ayarlıyor. Devre dışı bırakıldığında yalnızca mesafeyi gösteriyor. En üst versiyonda yoğun trafik asistanını da kapsayan ACC stop & go aynı zamanda 65 km/s’nin altındaki hızlarda trafik sıkışıklıklarında arabanın direksiyonunu ele alıyor. Arka park yardımı, seyir kontrolü, ayarlanabilir hız limiti, dinlenme uyarısı ve Audi presense city güvenlik sistemi standart olarak araçta sunuluyor.

 

Şehir hızlarında sistem sürücüyü diğer araçlarla ya da yayalarla meydana gelebilecek olası çarpışmalara karşı uyarıyor ve acil durumlarda otomatik olarak fren yapıyor. Opsiyonel çözümler “Parking”, “City” ve “Tour” paketlerinde bir araya getirilmiş ve çevre görüntüsünü sunan kamera ile arabayı paralel ve dikey park yerlerinde otomatik yönlendiren park yardımcı sistemi de dahil edilmiş. Park yardımcısı ile sürücüye sadece gaz ve freni kullanmak kalıyor.

 

“City” paketi de yeni sistemler içeriyor. Cross-traffic asistan sistemi sürücüyü dikey bir park alanından çıkarken ya da arabanın geriye doğru gittiği diğer durumlarda uyarıyor ve yardım sağlıyor. Çıkış uyarı sistemi ise kapıyı açmadan önce arabanın arkasından gelen bisiklet ya da araba olup olmadığı konusunda kullanıcıları bilgilendiriyor. “Tour” paketi de Audi’nin pek çok yeni inovasyonunu içeren bir diğer paket.

Son Güncelleme : 14 Ocak 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo