HONDA'NIN 2018 YOLUNDA YENİ TEKNOLOJİLERİ

Ototeknikveri     17 Ocak 2015 09:02

Honda, önümüzdeki dönemde, elektrikli, hibrid ve yakıt pilli modellerinin yanında, yeni nesil VTEC motorlara sahip versiyonlarını da yollara çıkaracak.

HONDA'NIN 2018 YOLUNDA YENİ TEKNOLOJİLERİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda açıkladığı yeniliklerle dikkatleri üzerine çekti. 2018 yılı itibariyle, yeni tamamen elektrikli araba, yeni plug-in hibrit model ve 2 – 3 motorlu hibrit sistemlerin ileri uygulamaları ile teknolojik olarak büyük bir atılım yapacak olan Honda, bu sayede alternatif yakıt kullanan araçlar pazarında daha güçlü bir konuma gelmeyi hedefliyor. Ultra düşük karbon salınım değerlerine ulaşmayı amaçlayan, Honda 2016’da çıkacak FCV konsepti ile yeni jenerasyon yakıt pilli aracının tasarım evrimini gözler önüne serecek. Ayrıca Japon üreticinin Ohio’da üreteceği yeni nesil VTEC Turbo motorlar, 2015 yılı içerisinde piyasaya sunulacak. Honda FCV konsepti 2016 Mart ayında, Japonya’da pazara sunulmasının ardından ABD’de yollara çıkacak. Honda’nın bu yakıt pilli aracı, 5 yolcu alabilen geniş bir kabin, 482 kilometreye kadar bir pil menzili ve 70 MPa basınçta yaklaşık 3 dakikalık yakıt ikmal zamanı ile öne çıkıyor.

 

Araçta yer alan yakıt pili sistemi FCX Clarity ile karşılaştırıldığında %33 daha küçük olmasına karşın güç yoğunluğu olarak %60 daha fazlasını sunuyor. Yeni FCV tasarım olarak Honda FCV konseptine göre daha alçak ve geniş olmasıyla daha dinamik bir görünüme sahip. Aerodinamik gövdesi, temiz karakteristik çizgiler sunan aracın, iç mekan tasarımı insan ile makine arasında maksimum uyum sağlayacak şekilde geliştirilmiş. 4 yolcu kapasiteli selefi Honda FCX Clarity yakıt hücreli arabaya göre yolcularına daha geniş bir alan sunan Honda FCV konseptinin, Dünya promiyeri Japonya’da 17 Kasım 2014’de yapılmıştı. Bunun ardından Los Angeles Auto Show’da yapılan duyuruda Honda’nın Kaliforniya’da yeni hidrojen dolum istasyonları açması için FirstElement Fuel’e 13.8 Milyon Dolar finansal yardımda bulunduğu, bu yolla hidrojen yakıt hücreli otomobillerin daha da popüler hale getirilmesinin amaçlandığı açıklandı. 

 

Yeni jenerasyon gelişmiş aktarma sistemine sahip otomobiller 

Yepyeni bir yakıt hücreli otomobilin yanı sıra, 2018 itibariyle Honda pek çok yeni jenerasyon aktarma sistemine sahip otomobiller sunacak ve Honda Earth Dreams teknolojili güç aktarım mekanizmasını ön plana çıkartacak. Bu yeni jenerasyon araçlar Honda’nın eskiden beri süregelen portfolyo yaklaşımı üzerine inşa edilecek ve ultra düşük karbon teknolojisini ileriye taşımaya odaklanacak. Bu kapsamda; yepyeni bir Honda plug-in hibrit modeli (PHEV); yepyeni bir Honda pilli elektrikli araba (BEV) çıkartılacak ve 2 ve 3 motorlu hibrit sistemlerin ileri seviye uygulanması, bu yolla Honda’nın hibrit otomobil serisinin satış hacminin arttırılması sağlanacak. 


 
Yeni VTEC Turbo Motorlar

Yılın sonuna kadar Honda, Earth Dreams Technology serisinden yeni 4 silindir VTEC Turbo motorlarını tanıtmaya başlayacak. Bu seri sürüş keyfini arttırırken yüksek oranda yakıt verimliliğini de destekleyecek. Yeni VTEC Turbo motorlar bu yılın sonuna doğru Honda’nın Ohio eyaletinin Anna kentindeki motor fabrikasında üretilmeye başlanacak. Burası aynı zamanda Honda’nın küresel üretim ağındaki en büyük fabrikası. Honda, Anna motor fabrikasına 340 milyon Dolar yatırım yaparak VTEC Turbo 4 silindir motorların üretimine uygun hale getiriyor. ABD içinden ve dünyadan sağlanan parçalarla üretim yapılacak. Üçüncü bir üretim bandı da açılarak 4 silindirli motorlar ve ilave üretim inovasyonları yapılacak. 

 

Honda’nın çevre liderliği

“Çocuklarımız İçin Mavi Gökyüzü” vizyonuna göre Honda üretim yaklaşımını tamamen çevre dostu ürünler üzerine kuruyor ve yakıt verimliliği, düşük emisyon ve sürüş keyfini ön plana alıyor. Earth Dreams Technology™ serisinden yeni çekiş teknolojileri, yakıt verimliliği sağlayan motorlar ve elektromotor teknolojileri de bu üretim yaklaşımına dahil. Honda’nın alternatif yakıt kullanan arabalar serisi Amerika pazarında, Fit EV, Civic Hybrid, Civic Natural Gas, CR-Z sport hybrid coupe ve Accord Hybrid ürünlerini içeriyor.

Son Güncelleme : 17 Ocak 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo