OPEL İNSİGNİA'NIN ÜRETİMİ 750.000 ADEDİ BULDU

Ototeknikveri     20 Ocak 2015 09:17

2008 yılında üretimine başlanan Opel’in amiral gemisi Insignia modelinin 750 binincisi Opel’in Almanya’daki Rüsselsheim tesislerinde banttan indi.

OPEL İNSİGNİA'NIN ÜRETİMİ 750.000 ADEDİ BULDU
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Opel Insignia’nın başarılarına bir yenisi daha eklendi. Alman markanın 750 bininci üst segment aracı Rüsselsheim fabrikasında bantlardan indi. Bu başarı, Axel Scheiben önderliğindeki 750 bininci üretim Insignia OPC Sports Tourer aracıyla kutlandı. Station karoserli bu İnsignia'da göeev yapan 325 hp güç ve 435 Nm tork üreten 2.8 litrelik V6 turboşarjlı benzin motoru, aracın 0'dan 100 km/s hıza 6.3 saniyede ulaşmasını sağlıyor. Opel’in amiral gemisi sadece Rüsselsheim yerleşkesindeki ana fabrikada üretildi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Axel Scheiben: “Bu, bütün takım için özel bir gün. Başarıyla ürettiğimiz 750 bininci Insignia modeli için gururlanmak hakkımız. Takımımız yüksek kaliteli kompleks araçları üretmek için sabah akşam çalışarak ortaya harika bir iş çıkarttı.”


Opel Grubu CEO’su Dr. Karl-Thomas Neumann, Insignia’nın marka için önemine dikkat çekti: “Insignia bizim amiral gemimiz ve markamızın temsilcisi. Bu araba, bizim ne kadar üst düzey dizayn, teknoloji ve kaliteye sahip araçlar üretebileceğimizin bir nevi kanıtı. Opel’in rekabetçi ortamda ayakta kalmasını sağlayan şey Insignia’dır.” Opel Insignia 2009 Avrupa “Yılın Arabası” ödülünü piyasa çıkışından bir yıl sonra alsa bile asıl patlamayı 2013 yazında yaptı. Bugüne kadar 155 binden fazla sipariş alan Insignia, sadece geçen sene 100 bin adet satıldı. Bu istatistikler doğrultusunda ise Opel’in amiral gemisi aynı zamanda Opel’in en popüler dördüncü arabası oldu. “Yeni Insignia başarımızın ve rekabetçi ruhumuzun kanıtıdır” diyor Dr.Neumann.


Geçen sene Opel’in orta segmentteki modelleri özellikle Birleşik Krallık’ta, Almanya ve İspanya’da çok tutuldu. Öyle ki Opel, geçen sene orta segment satışlarında Avrupa’da yüzde cinsinden en fazla büyümeye sahip marka oldu. Insignia ailesinin 5 üyesi var. Hatchback, notchback, Sports Tourer Station Wagon, Country Tourer Station Wagon ve OPC. Avrupa’da en çok tercih edilen renkler ise grafit siyahı (graphite black) ve kar beyazı (snow white). Insignia alıcıları benzin, dizel ve LPG’li seçenekler arasından seçim yapabiliyor. Giriş seviyesindeki araç 140 beygir güç üretebilen turboşarjlı benzinli 1.4 litrelik motora, start/stop sistemine ve düşük sürtünmeli altı ileri manuel şanzımana sahip. Business Edition donanımının fiyatı Almanya'da 24.515 Euro.


Ayrıca Insignia’yı 2 litrelik yüksek teknoloji dizel motorla da almak mümkün. 170 beygirlik bu yeni motor, daha düşük emisyon değerlerine, düşük yakıt tüketimine sahip. Ve daha düşük titreşimle çalışan, sessiz bir motor. Insignia, uluslararası pazar için de hazır. Önümüzdeki yıl Insignia OPC Sedan, Holden Insignia VXR adıyla Avustralya ve Yeni Zelanda’ya ihraç edilecek. 2020 yılından sonra  yeni Insignia modelleri Rüsselsheim fabrikasında üretilmeye başlanacak ve yine bir GM markası olan Buick adı altında Birleşik Devletler’de satılacak. Insignia ülkemizde ise Haziran ayında, 1.6 litrelik dizel motor ve otomatik şanzıman birlikteliği ile yer alacak.

 

Son Güncelleme : 20 Ocak 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo