AUDİ'NİN 2019'A KADAR Kİ PLANLARI

Ototeknikveri     27 Ocak 2015 10:32

Audi, Neckarsulm tesislerinde yeni nesil A8'i, 2016 itibariyle Mekaika'da yeni nesil Q5'i ve yeni küçük SUV modeli Q1'i Ingolstadt’da üretmeye başlayacak.

AUDİ'NİN 2019'A KADAR Kİ PLANLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

  • Audi yatırım programını genişletiyor:
  • 2015’den 2019’a kadar 24 milyar Euro
  • Audi CEO’su Rupert Stadler: “İnovasyon alanlarımızı ve dünya çapında üretim ağımızı güçlendiriyor ve genişletiyoruz”
  • Axel Strotbek, CFO: “Tüm yatırımların %70’i yeni modellere ve inovatif teknolojilere akıyor”
  • Audi Teknik Şefi Dr. Ulrich Hackenberg: “Dijitalizasyon ve alternatif sürüş sistemlerine odaklandık”

Audi tarihindeki en büyük yatırım programını açıklıyor. Merkezi Ingolstadt’da kurulu bulunan şirket 2015 – 2019 yılları arasında 24 milyar Euro tutarında yatırım yapmayı planlıyor. Bu tutar, bir önceki yatırım programından 2 milyar Euro daha fazla. Yatırımın %70’i yeni modellerin ve teknolojilerin geliştirilmesine aktarılacak. Audi yeni nesil olağanüstü ekonomik yanmalı motorlarla ve alternatif verimlilik teknolojileri ile dünya genelindeki katı CO2 limitlerine uymayı hedefliyor. Ayrıca, bağlanabilirlik ve sürücü yardımı alanlarında yeni teknolojiler ile markanın “Vorsprung durch Technik” (teknoloji vasıtasıyla ilerlemek) sloganı pekiştiriliyor. Audi dünya genelindeki üretim ağını da genişletiyor. Planlanan yatırımın yarısı Ingolstadt ve Neckarsulm’daki Almanya üretim tesislerine aktarılacak.


Audi beş yıllık geniş kapsamlı yatırım programı ile yeni teknolojiler geliştirmeyi dünya çapındaki üretim kapasitesini arttırmayı planlıyor. AUDI AG. Yönetim Kurulu Başkanı Rupert Stadler yatırım planlarıyla ilgili açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Sürdürülebilir büyüme en önemli önceliğimiz. Bu yüzden elektrikli mobilite, bağlanabilirlik ve hafif yapı gibi inovatif alanlarda büyük yatırımlar yapıyoruz.” Şirket aynı zamanda dünya çapında üretim ağının genişletilmesinde de ilerleme kaydediyor.


Toplam yatırım tutarı 24 milyar Euro’yu bulacak
17 milyar Euro’luk yatırım fabrika, donanım ve diğer mülklerin geliştirilmesine harcanacak, 7 milyar Euro ise geliştirme masraflarında sermaye olarak kullanılacak. Yönetim Kurulu Finanstan Sorumlu Üye (CFO) Axel Strotbek yatırımın %70’inin gelecek 5 yılda yeni modellerin ve inovatif teknolojilerin geliştirilmesine harcanacağını açıkladı. Strotbek, “Toplam yatırımdaki artışa rağmen olası sıkıntılara karşı tedbirli olacak ve gerekli harcama disiplinimizi muhafaza edeceğiz.” diye belirtiyor. Öncelik verimli ve sürdürülebilir ilerlemeye tanınacak. Çevre dostu ileri teknolojiler geliştirmek, dünya genelinde giderek daha katılaşan CO2 limitlerine uyum sağlayacak bir büyüme sağlamak için tüm iş gücünün olağanüstü gayret sarf etmesi ve ciddi yatırımlar yapılması gerekiyor.


CO2 kısıtlamalarına uyum için, şirket yalnızca yeni nesil yakıt tasarruflu benzinli ve dizel motorlar üzerinde çalışmıyor, aynı zamanda Audi, A3 Sportback e-tron gibi plug-in hibrit araçları da geliştiriyor. Yılsonu itibariyle bu hibritler pazarda yerlerini almaya başladı. Audi Teknik Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ulrich Hackenberg “Alternatif sürüş sistemlerimizi aralıksız geliştirmeye devam ediyoruz ve arabalarımızın dijital mecralara bağlanabilirliğine özen gösteriyoruz. Araç sürücüyle, internetle, altyapıyla ve çevresindeki diğer araçlarla iletişim kuracak, bunu yaparken de çevre dostu bir sürüş sunacak.” diyor. Yeni Audi TT kusursuz dijital bağlanılabilirlik alanında öncülük ediyor. Bir dizi donanım ve MMI ekranı merkezi dijital ünitede birleştiren entegre Audi sanal kokpit alanında yeni standartlar belirliyor.


Audi ayrıca A7 Sportback h-tron quattro konsept aracını Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıttı. Premium üretici Audi burada yakıt pili teknolojisinde de ustalaştığını da kanıtladı. Hackenberg “Gerekli altyapı ve pazar koşulları oluşur oluşmaz seri üretim sahnesindekini yerimizi alabiliriz” diye belirtiyor. Ingolstadt’da kurulu bulunan firma 2020 yılı sonu itibariyle model portfolyosunu 50 modelden 60 modele genişletmeyi planlıyor. Özellikle C ve D segmentinden araçlara odaklanılacak. Audi aynı zamanda başarılı Q ailesi ürünlerini de büyütmeyi planlıyor. 2016 itibariyle yeni Audi Q1 Ingolstadt’da üretilecek. 


Şirketin tarihindeki en büyük yatırımın önemli bir unsuru da Almanya ve diğer ülkelerdeki üretim tesislerinin geliştirilecek olması. Strotbek bu konudaki açıklamasında şunları belirtiyor: “Ingolstadt ve Neckarsulm’daki tesisler uluslararası başarımızın temelini oluşturuyor. Almanya’daki toplam yatırımımızın yarısını buralarda gerçekleştirmeyi planlıyoruz.” Ingolstadt’daki üretim tesisleri şimdiden yeni modeller için hazırlanıyor. Neckarsulm’da da 2015’de kapsamlı yeniden inşa süreci başlatılacak. Böylece Neckarsulm tesisleri de yeni nesil Audi A8 lüks sedan üretimine hazır hale gelecek. 


Almanya’daki ana üretim tesislerinde yatırım programı kapsamında iş gücü de büyütülecek. Son 12 ay içerisinde Audi sadece Almanya’da yaklaşık 3000 yeni işçi aldı. Audi İnsan Kaynaklarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Thomas Sigi “2015’de de sürdürülebilir büyüme rotamıza dayanak oluşturacak şekilde işçi alımlarına devam edeceğiz. Çekirdek uzmanlık alanlarımızı daha da güçlendirmek istiyoruz. Özellikle anahtar teknolojiler alanında yurtiçi üretim tesislerimizde güçlü bir ekip kuracağız” diyor. Bu kapsamda Audi 700 genç yeteneğe uzmanlık eğitimi vererek kendi uzmanlarını da yetiştirecek.


Dünya çapında Audi Group’un iş gücü 80.000 çalışan gibi rekor bir rakama ulaştı. Meksika ve Brezilya’da şirket yeni fabrika yatırımları yaparak Amerikan kıtalarındaki büyüme potansiyelini sonuna kadar kullanıyor. Bu yolla, Ingolstadt’lı premium üretici Audi yurtdışı yatırımları sayesinde gelecekte döviz dalgalanmalarından etkilenmemeyi garantilemiş oluyor. Audi, 2014 yılının Ekim ayında San Jose Chiapa’da bir eğitim merkezi açarak yeni çalışanlarının niteliklerini yükseltmeye başladı. 1200 kişi şimdiden eğitime alınırken, firma gelecek yol Meksika’da 850 yeni çalışan daha almayı planlıyor. 2016 itibariyle yeni Audi Q5 Meksika’da üretim bandından inecek. 


Yeni modeller ve teknolojilerin geliştirilmesinde devam eden yüksek miktardaki yatırımlar 2015 yılında pek çok yeni ürün şeklinde meyvesini vererek müşterilerle buluşacak. 2014 yılında teslimatları başlayan, d segmentindeki yeni nesil A6 ailesine ek olarak yeni Audi Q3 ve Audi RS Q3 de pek çok inovatif teknolojiyle birlikte bu yıl üretime girecek. Yeni Audi A1 ve A1 Sportback 2015’te inovatif üç silindir motorlarla birlikte piyasaya sürülecek. 2014 yılında 1.7 milyonun üzerinde araç teslimatı gerçekleştiren Audi, 2020 yılı itibariyle sürdürülebilir temelde 1 numaralı premium araba üreticisi olmayı hedefliyor.

 

Son Güncelleme : 27 Ocak 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo