YENİ SSANGYONG TİVOLİ'NİN DIŞ VE İÇ TASARIMI

Ototeknikveri     27 Ocak 2015 11:30

Ssangyong'un yeni b segmenti SUV modeli Tivoli, iç ve dış tasarımı ile ilgi çekiyor. Yeni Ssangyong Tivoli 2015 yılında yollara çıkacak.

YENİ SSANGYONG TİVOLİ'NİN DIŞ VE İÇ TASARIMI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dünyada konfor, şık tasarım, geniş kullanım alanı ve güvenliği bir arada sunan kompakt boyutlu SUV arabalara talep özellikle hızla büyüyen B segmenti pazarında artıyor. ‘Tivoli’ şık tasarım ve kullanışlılığı başarılı bir şekilde bir araya getiriyor, sınıfında lider konuma geçecek güvenlik teknolojileriyle de göz dolduruyor. Bu arabanın SUV sektörüne ilk adım atışlarında estetik görünüm ve fonksiyonelliği bir arada bekleyen tasarım konusunda bilinçli müşterileri etkilemesi bekleniyor. Bu yepyeni araba adını Roma yakınlarındaki güzelliği ve stili ile ünlü bir diğer İtalyan kenti olan Tivoli’den alıyor. Kültürel mirası ve güzelliği ile dikkat çeken Tivoli’deki Villa d’Este bahçeleri diğer coğrafyalardaki pek çok yere de ismini vermiştir. Bunlar arasında en bilineni Kopenhag’daki Tivoli bahçeleridir. Ssangyong’un yeni kompakt SUV’si Tivoli, keyifli bir sürüş ve yolculuk sunuyor. Tivoli, Ssangyong ile Mahindra ortaklığından sonra çıkan ilk model olmasıyla öne çıkıyor. Geliştirilmesi 42 ay süren ve 350 milyar Kore Won’u harcanan Tivoli tasarım, güvenlik ve kullanışlılıkta benzerleri arasında oldukça sıkı bir rakip haline geldi.

 

Dış tasarım
Gençlere yönelik kreatif, dinamik ve şık stiliyle iyi yorumlar almış Korando modelinin izinden giden Tivoli, bu genç, güçlü ve sağlam tasarım fikirlerini dünya çapında ilk SUV’sini almak isteyen tüketiciler için geliştiriyor. Son 3 yıldır geliştirilen ve bugüne dek dört otomobil fuarında konsept olarak sergilenen Tivoli, dinamik ve şehirli bir görünüm sunuyor ve modern bir siluete sahip. Ssangyong’un ritmik, dinamik ve olgun tasarım dili Tivoli’de de devam ediyor.

 

Modern şehir mimarisinden esinlenen arabanın çekici çizgileri aynı zamanda doğadaki akışkanlığı temsil ediyor. Arabanın ön tarafı güçlü ve amaca yönelik bir görünüm sunuyor. Yeni Tivoli'nin ince çizgili ön panjuru ve farları birlikte kanatlarını açmış uçmakta olan bir kuş siluetini andırıyor. Ön tamponda güçlü ve dinamik bir görünüm vurgulanmış, kaporta çizgisi ise daha yumuşak bir karaktere sahip ve geniş bir şekilde yayılıyor. Ssangyong Tivoli'nin ritmik karakteri arka tampona doğru devam ediyor ve güçlü bir duruş sergiliyor. 16 inç ya da 18 inç alüminyum veya 18 inç elmas kesim jantlarla da bu duruş tamamlanıyor.

 

Geniş C sütunu Ssangyong’un güçlü SUV’leri ile tanınan tasarım dilini yansıtıyor. Arka kapıdan başlayan krom detaylar ön kapılar ve kaportanın arka kısmında da devam ederek Tivoli’ye lüks ve sportif bir hava kazandırıyor. Arka kısımda, dengeli ve iyi ayarlanmış görünüm Tivoli’nin kendine güvenli, genç imajını sürdürüyor. Ritm arka lambalara doğru devam ediyor ve arabanın yan tarafı ile arka tarafını ahenk içerisinde birleştiriyor. Arka tampon güçlü bir temel oluşturuyor ve üzerinde geniş bagaj kapağı yer alıyor, altta ise ortada konumlandırılmış arka sis lambası var. 

İç mekan tasarımı

İç mekan, lüks bir yaşam alanının modern şıklığını yansıtıyor, stil sahibi ve çağdaş bir görünüm sunuyor. Sürücü ve yolculara bilişim cihazlarına bağlanma imkanı sağlamak üzere tasarlanmış iç mekan, aynı zamanda şıklık, kullanım kolaylığı ve geniş depolama alanı sağlıyor. Kompakt ancak lüks iç mekan sunduğu geniş alan ve depolama kapasitesi ile sınıfında lider. Sürücü kabinindeki yönetim panellerinin bulunduğu alanda da geniş ve yine kanatlarını açmış kuş şeklinde bir şerit tasarımı kullanılmış. Ergonomik şekilde dizayn edilmiş ve kumanda kısmı D şeklindeki sportif direksiyon optimize edilmiş bir kavrama sağlıyor, deri kaplama ise lüks hissi ve dokunma isteği uyandırıyor. Isıtma fonksiyonu kışları sürücünün ellerinin ısınmasına yardımcı oluyor. 

 

Silindir şekilli kontrol araçları sürücünün konsantrasyonunu bozmuyor ve sürüş keyfini arttırıyor, sınıfında ilk kez grup aydınlatma kişiselleştirilebiliyor ve 6 arka plan renginden birisi seçilebiliyor; gökyüzü mavisi, mavi, sarı, kırmızı, beyaz ve siyah. İç mekan döşemelerinde ise 3 farklı renk var; siyah, bej ve kırmızı. Kırmızı renk paketi özellikle daha spor bir ambiyans arzu eden müşteriler için tasarlanmış. Yolcuların tüm konfor ihtiyaçları göz önüne alınarak koltukların ergonomik özellikleri ve döşeme materyalleri özenle seçilmiş, ayarlanabilir koltuklar, kaliteli dikiş ve lüks materyaller ile spor araba görünümü ve hissi yaratılmış. 423 litrelik cömert bagaj alanı 3 büyük boy golf sopası çantası alabiliyor. 2. Sıra koltukları katlanabiliyor ve taşıma kapasitesi arttırılabiliyor.

Son Güncelleme : 27 Ocak 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo