YENİ OPEL CORSA OPC DETAYLANDI

Ototeknikveri     05 Şubat 2015 06:57

Bir çok kez kamuflajlı olarak görüntülenen yeni nesil Opel Corsa OPC, resmi olarak tanıtıldı. Yeni Corsa OPC 207 hp güç üreten 1.6 litrelik motora sahip.

YENİ OPEL CORSA OPC DETAYLANDI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Opel'in önümüzdeki günlerde ülkemizde de satışına başlayacağı b segmenti hatchback modeli Corsa'nın en sportif ve güçlü versiyonu olan Corsa OPC'de resmi olarak tanıtıldı. Dünya promiyeri 5 ile 15 Mart tarihleri arasında kapılarını açacak olan 2105 Cenevre Otomobil Fuarı'nda yapılacak olan yeni Corsa OPC, farklı tasarıma sahip ön ve arka tamponları, motor kaputunda yer alan hava girişi, özel yan marşpiyelleri, 18 inçe kadar yükselen jant seçenekleri, çift egzost çıkışı ve oldukça büyük arka spoileri ile standart modellerden ayrılıyor. Yeni Corsa'nın sadece üç kapılı gövde seçeneği ile tercih edilebiln OPC, perfomans paket ile daha da sportif bir hale getirilebiliyor. Drezel imzalı çok diskli mekanik diferansiyel, daha sert bir şasi, 18 inçlik özel jantlar ve 330 mm çapındaki Brembo ön fren disklerinin sunulduğu paket ile Corsa OPC, 308 mm'lik diske sahip standart OPC'lerden daha başrılı fren performansı sunuyor. 

 

Yeni Opel Corsa OPC'nin kaputunun altında ise, 1.6 litrelik turbo benzinli bir ünite yer alıyor. 207 hp güç ve 1.900 ile 5.800 devir bandında 245 Nm tork üreten bu motor, overboost teknolojisi sayesinde gerekli hallerde 280 Nm tork değerine ulaşabiliyor.Gücünü ön tekerlekleri üzerindne 6 kademeleri manuel şanzıman ile yola aktaran Corsa OPC, standart kardeşlerindn 10 mm daha alçak olan gövdesiyle maksimum olarak 230 km/s hıza kadar çıkabiliyor. 0'dan 100 km/s hıza ivmelenmesini 6.8 saniyede tamamlayan yeni Corsa OPC, ortalama 7.5 litre yakıt tüketiyor. Aracın emisyon değeri ise 174 gr/km olarak veriliyor. Yeni Opel Corsa OPC'nin detaylı resimlerine aşağıdaki galeri linkinden ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 05 Şubat 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo